Agregare plachetară

Aglomerarea şi unirea tombocitelor – plachetele sanguine – atunci când este lezat un vas de sânge. Este o primă etapă în coagularea sanguină.

Dacă această aglomerare şi unire a trombocitelor se produce la nvielul unei placuţe de colesterol de pe peretele unui  vas sanguin, consecinţa este formarea unui tromb.

Un fragment desprins din acest tromb – numit embol – odată desprins ia calea circulaţiei sanguine şi poate ajunge la un nivel de vas cu calibru mai mic decât diametrul lui, provocând astuparea acestuia, respectiv un accident vascular prin ischemie.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea