Agregare plachetară

Aglomerarea şi unirea tombocitelor – plachetele sanguine – atunci când este lezat un vas de sânge. Este o primă etapă în coagularea sanguină.

Dacă această aglomerare şi unire a trombocitelor se produce la nvielul unei placuţe de colesterol de pe peretele unui  vas sanguin, consecinţa este formarea unui tromb.

Un fragment desprins din acest tromb – numit embol – odată desprins ia calea circulaţiei sanguine şi poate ajunge la un nivel de vas cu calibru mai mic decât diametrul lui, provocând astuparea acestuia, respectiv un accident vascular prin ischemie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.