Aftă

Apariţa unei leziuni tip ulceraţie (circulare ca formă, de culoare roşie la marigni) pe mucoasa din cavitatea bucală, limbă sau mucoasa genitală.

Este însoţită de durere, poate fi unică sau în buchet (grup). Nu se ştie exact cauza apariţiei lor, dar se iau în considerare bacterii, variaţii hormonale sau ale imunităţii, anumite categorii de alimente, stress.

Se tratează prin loţionare cu soluţii medicamentoase dezinfectante, care au şi efect calmant local, anitbiotice şi vitamina B. Se recomandă o igienă locală strictă, evitarea aliemntelor aicde sau cu condimente.

Leziunile dispar în aproximativ 6-10 zile.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?