Aftă

Apariţa unei leziuni tip ulceraţie (circulare ca formă, de culoare roşie la marigni) pe mucoasa din cavitatea bucală, limbă sau mucoasa genitală.

Este însoţită de durere, poate fi unică sau în buchet (grup). Nu se ştie exact cauza apariţiei lor, dar se iau în considerare bacterii, variaţii hormonale sau ale imunităţii, anumite categorii de alimente, stress.

Se tratează prin loţionare cu soluţii medicamentoase dezinfectante, care au şi efect calmant local, anitbiotice şi vitamina B. Se recomandă o igienă locală strictă, evitarea aliemntelor aicde sau cu condimente.

Leziunile dispar în aproximativ 6-10 zile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: