Aderenţă

Formarea unei coeziuni anormale între două ţesuturi sau organe prin intermediul unei varietăţi de ţesut conjunctiv.

Poate avea mai multe origini şi consecinţe. Există aderenţe congenitale, aşa cum este fimoza (unirea prepuţului de gland, cu probleme la urinare şi infecţii repetate).

Aderenţele pot fi şi consecinţa vindecării unor arsuri, intervenţii chirurgicale sau leziuni mai profunde. Dacă apar la nivelul unor membrane care învelesc organele interne (pleură, pericard, peritoneu), determină tulburări ale mobilităţii acestora, dureri, perforaţii sau chiar împiedicarea tranzitului intestinal (ocluzie).

Tratamentul lor chirurgical este indicat atunci când tulburările produse afectează esenţial sau ameninţă viaţa pacientului – de exemplu, ocluzia intestinală.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: