Acufenă (acufene)

Este senzaţia sau perceperea în mod patologic de zgomote, de senzaţii sonore – zumzet, vâjâit, bâzâit. Acestea nu există, de fapt, nu sunt percepute şi de către cei din jur.

Acufenele pot apărea la una sau ambele urechi, uneori persoana afectată are senzaţia că le aude în oasele craniului.

Debutează după afectarea urechii externe (dop de cerumen), a urechii interne (otite), în scăderea auzului din cauza înaintării în vârstă sau dacă se dezvoltă o tumoră a nervului auditiv.

Pană la ora actuală nu a fost stabilită o schemă de tratament cu eficacitate mulţumitoare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica