Actinomicoză

Boală infecţioasă (la om şi animale) provocată de actinomicete – anumite ciuperci şi bacterii.

În mod normal, acestea se găsesc în cavitatea noastră bucală, dar boala apare ca urmare a unei igiene dentare precare şi scăderii  imunităţii.

Sunt evidenţiate nişte abcese, cu fistule, mai ales la nivelul pielii, oaselor, plămânilor, creierului şi necesită intervenţie chirurgicală.

Se diagnostichează greu şi se tratează cu antibiotice, pe o perioadă mai lungă, uneori şi în camera de oxigen hiperbar.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica