Acropustuloză infantilă

Afecţiune a nou-născutului şi sugarului ce se manifestă prin apariţia unor grupuri de vezicule infectate (cu conţinut de puroi), mici, pe palme şi pe degetele mâinilor, pe tălpile picioarelor şi pe degetele de la picioare, mai rar în alte zone ale corpului. Sunt însoţite de mâncărime.

Afectează predominant, fără o cauzalitate evidentă, sugarii negri de sex masculin. Recidivează şi rezistă la tratamentele locale, dar se ameliorează prin tratamentul simptomelor (substanţe dezinfectante, unguente sau soluţii cu corticosteroizi) şi se vindecă spontan la vârsta de 2-3 ani.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica