Acidoză lactică

Acumulare de acid lactic în sânge ce duce la acidoză metabolică (aciditate sanguină în exces).

La persoane sănătoase poate să apară după un exces de muncă fizică sau sport, fără urmări deosebite.

Patologic, acidoza lactică poate fi urmarea scăderii de oxigen în timpul unui puseu de hipotensiune sau al insuficienţei respiratorii. Pare şi în cazul unui diabet zaharat dezechilibrat, al leucemiilor, insuficienţei renale, stări agravate, septici, intoxicaţii cu medicamente sau alcool.

Acidoza lactică se manifestă prin reducerea ventilaţiei, scăderea tensiunii arteriale, tulburări cardiace, şoc cu hipovolemie (scăderea volumului sangvin total circulant) şi deteriorarea stării de conştienţă.

Se tratează cauzele apariţiei acidozei lactice, conform statusului şi rezultatelor analizelor sanguine (determinarea acidului lactic, pH sanguin).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica