Acid ribonucleic (A.R.N.).

[A.R.N.]

Unul din cei doi acizi nucleici purtători ai informaţiei genetice ereditare, mai precis cel care “traduce”, decodifică informaţia ereditară purtată de către acidul dezoxiribonucleic (A.D.N.).

Informaţia este apoi folosită pentru a sintetiza proteine. Ca structură, A.R.N. este compus din secvenţa de nucleotide a unuia dintre “firele” (catena) acidului dezoxiribonucleic. Informaţia genetică este  purtată de A.D.N., transcrisă în A.R.N., apoi tradusă în proteine variate, la nivelul unor corpusculi celulari (ribozomi) ai citoplasmei celulare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal