Absenţă

În psihiatrie şi psihologie este definită ca o întrerupere de scurtă durată, tranzitorie, a stării de conştienţă. Dar se acceptă şi semnificaţia de lipsă de atenţie momentană, distracţie, lipsă de interes.

Ca manifestare, absenţa apare de multe ori ca efect al dezinteresului a ceea ce se întâmplă în jur, ca o consecinţă a stresului, fiind vizibilă o rupere a contactului cu realitatea.

Mai precis, se observă un moment în care persoana îşi întrerupe activitatea, are o postură imobilă, nu răspunde la stimuli verbali, uneori are şi o privire goală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica