Intoxicatie (otravire)

Ansamblul dereglarilor provocate de introducerea în organism (accidental sau nu) a uneia sau mai multor subtanţe toxice.

Substanţele nocive pătrund în organism prin ingestie, inhalare, injectare sau absorbţie (piele, mucoase).

Gravitatea unei intoxicaţii este data de nivelul de toxicitate a substantei în cauză, de modul de introducere în organism, de cantitatea absorbită, de rezistenţa organismului şi de vârsta subiectului.

Semne unei intoxicaţie acute sunt specifice substantei in cauza.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horoscop februarie 2023. Zodia determinată să facă o diferență!