Înec

Asfixie provocata pătrun­derea bruscă de apă, în cantitate abundentă, în căile respi­ratorii ale subiectului. Salvarea trebuie întreprinsă ime­diat de către o persoană care cunoaşte măsurile de primajutor.

Se elibereaza gura şi faringele de orice corp străin se efectueaza respiraţiei gură-la-gură în caz de stop respirator, respiraţiei gură-la-gură asociată cu un masaj cardiac în caz de stop cardiac (absenţa pulsului), aceste manevre fiind executate până la sosirea ajutorului medical.  Subiectul este pus sub observaţie pentru 24 ore datorita riscului de edem pulmonar cu declanşare decalată.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?