Şold

Rădăcină a membrului inferior, corespunzând joncţiunii sale cu trunchiul.

Articulaţia şoldului este solidă, mobilă şi permite mişcări variate (flexie şi extensie, adducţie şi abducţie, circumducţie şi rotaţie).

Luxaţia congenitală a şoldului este o malformaţie carac­terizată prin ieşirea capului femural din cavitatea cotiloidă a osului iliac. Depistarea sa este obligatorie la naştere. O tehnică specială de înfăşat este atunci suficientă pentru a pune şoldul la loc definitiv.

Această afecţiune poate fi diagnosticată mai târziu, la vârsta mersului, când ea se semnalează prin apariţia unei claudicaţii (durere / crampă musculară ce apare în timpul mersului sau efortului fizic şi este ameliorată în repaus). Reducerea, mai dificil de obţinut, necesită atunci o punere sub tracţiune.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.