Şoc infectios (şoc septic)

[soc septic]

Insuficienţă circulatorie acută con­secutivă unei septicemii.

Infecţiile în cauză sunt foarte diferite digestive sau urinare cauzate de bacili Gram negativi, de stafilococi sau de streptococi.

Un şoc infecţios provoacă anomalii circulatorii care se traduc printr-un colaps (cădere brutală a presiunii arteriale) şi o răcire din ce în ce mai pregnantă a extremităţilor, o cianoză difuză, de frisoane. Aceste prime semne sunt urmate rapid de tulburări viscerale multiple: sindrom de insuficienţă respiratorie acută, insuficienţă renală acută cu oligurie, tulburări ale coagulării, gastrită acută hemoragică etc.

Şocul infecţios necesită o spitalizare de urgenţă. Trata­mentul vizează stăvilirea cât mai rapidă a procesului infec­ţios prin administrarea intravenoasă de antibiotice, însoţită de o perfuzie intravenoasă de soluţie macromoleculară destinată să restabilească un volum normal al lichidului în vase, se procedează la o intervenţie directă asupra focarului infecţios.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.