Înec

Asfixie provocata pătrun­derea bruscă de apă, în cantitate abundentă, în căile respi­ratorii ale subiectului. Salvarea trebuie întreprinsă ime­diat de către o persoană care cunoaşte măsurile de primajutor.

Se elibereaza gura şi faringele de orice corp străin se efectueaza respiraţiei gură-la-gură în caz de stop respirator, respiraţiei gură-la-gură asociată cu un masaj cardiac în caz de stop cardiac (absenţa pulsului), aceste manevre fiind executate până la sosirea ajutorului medical.  Subiectul este pus sub observaţie pentru 24 ore datorita riscului de edem pulmonar cu declanşare decalată.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica