5 obiceiuri pentru o viaţă mai frumoasă

Află ce gesturi sau schimbări mici îţi pot influenţa pozitiv starea, citind cele cinci sfaturi de mai jos.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 obiceiuri pentru o viaţă mai frumoasă

Fericirea este subiectivă.

Fiecare dintre noi poate considera că o cunoaşte într-un anumit moment, într-o anumită periodă, în funcţie de o dorinţă, un capriciu sau de aspiraţiile de lungă durată.

Află ce gesturi sau schimbări mici îţi pot influenţa pozitiv starea, citind cele cinci sfaturi de mai jos.

Dormi

Dormi atât cât simţi nevoia. Încearcă să vezi orele de somn ca fiind mai importante decât orice tratament pentru sănătatea ta, preventiv sau curant. Renunţă la acea oră de butonat telefonul înainte de culcare. Studiile arată că nu face altceva decât să-ţi strice odihna. Chiar nu sunt importante acele poze sau statusuri pe care le derulezi. Un ceai cald, rememorarea momentelor plăcute ale zilei sunt mai importante pentru un somn odihnitor.

Micile tabieturi înaintea unei zile pline

Fie că-ţi place să îţi bei cafeaua la fereastră sau să îţi pui la punct în detaliu machiajul şi ţinuta, e important să nu ieşi pe uşă fără să fii mulţumită de clipele petrecute acasă. Cel mai adesea la birou te aşteaptă o zi grea, agitată, măcar începe-ţi ziua veselă şi liniştită. Dacă ai o casă plină şi mai multe persoane dragi de îngrijit n-ar strica să te trezeşti puţin mai devreme, să îţi acorzi puţin timp doar ţie, înainte să înceapă agitaţia.

Mănâncă

Nu toată ziua, ci atunci când trebuie. Şi nu un senviş cu ochii în monitor, ci la masă cu prieteni, colegi, sau, de ce nu, cu perecheata. Poţi fugi pe o bancă în parc sau chiar într-un colţ al unui loc de joacă pentru copii. Respiră aerul de toamnă, lasă-te vrăjită de culori şi uită pentru câteva clipe de agitaţia zilei. Şi nu uita să savurezi aromele alimentelor pe care le mănânci.

Organizează-te

Ştiu că e tentant să arunci câte o privire pe Facebook. Fără să-ţi dai seama, îţi încurci singură ziua, întrerupându-ţi momentele productive de concentrare. Ca urmare, fie vei fi nevoită să rămâi peste program pentru a-ţi termina treaba, fie vei alterna momente de pauza petrecute tot în faţa monitorului cu perioade foarte agitate în care încerci să faci lucrurile cât mai repede.

Un hobby, sau poate două

E important să avem activităţi care să ne pună imaginaţia la treabă, să facem ceva doar pentru sufletul nostru. Poţi alege să pictezi sau să colorezi mandale (un trend care capătă din ce în ce mai mulţi adepţi şi care poate fi urmat de oricine), îţi poţi confecţiona propriile accesorii sau poţi îngriji o mini-seră de flori. E timpul tău pe care ţi-l acorzi doar ţie. Ai nevoie de aceste momente pentru o viaţă frumoasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”