3 sfaturi pentru o piele perfectă

Cu toţii o ştim: femeia care are pielea atât de perfectă (serios, unde îi sunt ridurile?!) te face să te întrebi dacă a recurs la vreo magie sau are, pur şi simplu, un dermatolog extrem de bun.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 sfaturi pentru o piele perfectă

Cu toţii o ştim: femeia care are pielea atât de perfectă (serios, unde îi sunt ridurile?!) te face să te întrebi dacă a recurs la vreo magie sau are, pur şi simplu, un dermatolog extrem de bun.

Se pare că pielea ei ascunde 3 mari secrete. Iar noi suntem gata să ţi le dezvăluim!

Fiecare părticică de piele are nevoie de tratament special

Ştim, nu foloseşti aceeaşi cremă hidratantă şi pentru corp şi pentru ten, dar ce nu ştii e că femeile cu pielea perfectă duc acest lucru la o altă extremă. Ele îngrijesc diferite zone ale pielii în funcţie de nevoile acestora, spre deosebire de restul femeilor care, probabil, întind crema de zi, de noapte sau pe cea anti-rid pe întreaga suprafaţă a tenului.

De exemplu, există femei care aplică crema de noapte pe întreaga suprafaţă a tenului cu excepţia frunţii, unde tenul tinde să fie mai gras şi unde aplică un ser special pentru pielea grasă. Ştiu, sună complicat, dar este extrem de simplu. În loc să arunci banii pe fel şi fel de produse care nu funcţionează (deoarece nu sunt ceea ce tenul tău are nevoie sau îmbunătăţesc doar anumite aspecte, în timp ce le agravează pe altele) este mai uşor să consulţi un medic dermatolog care să îţi spună exact ce nevoi are tenul tău. Vei observa că utilizarea produselor special create pentru tipul tău de ten şi adaptate nevoilor anumitor zone ale tenului tău va face ca pielea ta să capete un aspect mai tânăr şi mai îngrijit imediat.

Curăţarea tenului este Sfântul Graal al perfecţiunii

În timp ce rutina de machiaj variază de la o femeie la alta, obiceiul demachierii nu ar trebui să fie o excepţie pentru niciuna dintre noi. Demachierea şi spălarea tenului cel puţin de două ori pe zi te vor ajuta să atingi perfecţiunea în ceea ce priveşte pielea. Foloseşte un demachiant pe bază de ulei, care nu usucă pielea, un toner potrivit tipului tău de piele şi, din când în când, un scrub natural pentru a elimina celulele moarte.

De ce nu ar trebui să sari niciodată peste procesul de demachiere? Deoarece peste noapte, milioanele de bacterii pe care involuntar le-ai acumulat peste zi, au puterea incredibilă de a-ţi degrada tenul, de a cauza iritaţii şi roşeaţă şi, mai ales, de a te îmbătrâni mult mai repede decât ar trebui.

Alimentaţia este factorul decisiv

Pe femeile cu o piele strălucitoare şi un ten perfect nu o să le vezi niciodată comandând băuturi carbogazoase (nici măcar dietetice!) şi nu o să le vezi îndopându-se de dulciuri nici stând la coadă la şaormerie. Pe aceste femei le vei vedea consumând multe lichide (sănătoase!), mâncând legume şi fructe din abundenţă şi stând la coadă pentru verdeţuri, seminţe, fructe. În plus, aceste femei nu lipsesc de la SPORT!

Aşadar, dacă îţi doreşti cu adevărat să fii veşnic tânără (sau, cel puţin, încă mulţi ani de-acum încolo), ar trebui să te fereşti de alimentele nocive, de consumul de alcool în exces şi de fumat. Nu, nu spun că n-ar mai trebui să mănânci vreodată ciocolată sau să bei un pahar de vin la cină. Spun doar că ar trebui să fii moderată şi să ai grijă de organismul tău aşa cum trebuie. Ţine minte: fiecare decizie pe care o iei în legătură cu alimentaţia se reflectă în aspectul tău exterior!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
9 greşeli pe care le faci la duş
9 greşeli pe care le faci la duş
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân