Tratamente dentare: cum se gestionează un caz complex şi de ce să alegi o clinică dentară multidisciplinară

Dacă îţi doreşti o experienţă medicală sigură şi fără riscuri, într-o clinică dentară care pune accentul pe sănătatea pe termen lung şi care are un grad înalt de tehnologizare, alege clinica multidisciplinară DENT ESTET.
  • Publicat:
Tratamente dentare: cum se gestionează un caz complex şi de ce să alegi o clinică dentară multidisciplinară

Potrivit unui studiu de piaţă realizat de DENT ESTET, cu suportul agenţiei de research 360insights, 40% dintre locuitorii oraşelor din România au minimum un dinte lipsă, iar 39% dintre aceştia aleg să renunţe la tratamentele dentare de refacere a zâmbetului.

În top 3 cauze ale pierderii dinţilor regăsim cariile dentare netratate la timp, o igienă orală deficitară şi afecţiunile parodontale (gingivita, parodontita).

În cele mai multe situaţii vorbim de cazuri dentare complexe, adică de acele cazuri care au fost amânate sau care nu au fost tratate la timp şi care au nevoie de mai multe tipuri de tratamente decât cele care ar fi fost recomandate iniţial: de la reabilitări orale complete cu implant dentar sau cu sisteme de implant dentar pentru pacienţii parţial sau complet edentaţi (care nu mai au niciun dinte pe arcadă), care necesită pentru reuşită şi de alte intervenţii corective precum adiţii de os, sinus lifting sau intervenţii repetate.

În acest context este foarte important, aşadar, să alegem o clinică dentară multidisciplinară, care poate oferi tratamentele stomatologice complete sub acelaşi acoperiş şi care are o echipă de medici dentişti cu specializări în toate ramurile stomatologiei. 

Consecinţele amânării unui tratament stomatologic

Consecinţele amânării tratamentului dentar includ:

  • Dezvoltarea unei game largi de simptome şi efecte nedorite/apariţia unor complicaţii sau a unor afecţiuni noi;
  • Atunci când vorbim despre cazurile complexe ne referim la calitatea vieţii care se deteriorează, la imposibilitatea de a se alimenta corect din cauza masticaţiei deficitare, de faptul că în cazul resorbţiilor osoase severe sepoate schimba fizionomia feţei şi poate avea un efect de îmbătrânire;
  • Apariţia durerii în mod constant cu nevoia de tratament medicamentos pentru managementul durerii;
  • Întârzierea tratamentului stomatologic poate face ca acesta să fie, ulterior, mult mai lung şi să fie nevoie de tratamente adiţionale care nu erau prevăzute în evaluarea iniţială;
  • Tratamente mai lungi care presupun mai multe interveţii şi mai multe vizite la cabinetul stomatologic: ce ar fi putut fi tratată, de exemplu într-o singură şedinţă ar putea avea nevoie, în contexul unor amânări constante, de mai multe vizite;
  • Risc crescut de complicaţii: cu cât afecţiunea este lăsată netratată cu atât mai mult există riscul ca aceasta să se extindă şi la dinţii vecini sau chiar să provoace pierderea dintelui;
  • Timpul de recuperare va fi mult mai lung;
  • Viaţa profesională poate fi afectată: dacă o lucrare dentară normală poate fi finalizată pe parcursul unei vizite şi îi permite pacientului să revină la normal într-o perioadă scurtă de timp, în cazul unei proceduri mai complexe pacientul ar putea avea nevoie, aşa cum aminteam mai sus, de un timp mai lung de recuperare, prin urmare va fi necesar să îşi întrerupă activitatea profesională. În plus, disconfortul va fi cu atât mai mare cu cât va avea nevoie de mai mult timp inclusiv pentru a reuşi să mănânce şi să bea normal;
  • Costuri mai mari: o complexitate sporită a procedurilor înseamnă şi cheltuieli mai mari. Mai multe afecţiuni dezvoltate simultan înseamnă costuri mai ridicate decât în cazul în care problema dentară ar fi fost tratată la timpul potrivit.

Dacă, totuşi, pacientul nu urmează un program regulat de prevenţie dentară şi va avea nevoie de proceduri mai complexe, este foarte important să aleagă o clinică multidisciplinară precum DENT ESTET.

Beneficiile unei clinici dentare multidisciplinare

Ce înseamnă o clinică dentară multidisciplinară? La DENT ESTET vei avea parte de mai mult decât de tratamente eficiente, vei avea parte de o experienţă medicală integrată sub supervizarea unui medic stomatolog coordonator.

În fiecare dintre clinici vei avea parte de profesionalismul şi de expertiza unei întregi echipe medicale care este formată din medici stomatologi cu stagii de pregătire în Statele Unite şi Europa în toate ramurile stomatologiei şi care realizează tratamente dentare extrem de complexe, cu o rată de succes care ajunge de foarte multe ori la 100%.

Grupul de clinici DENT ESTET, cea mai complexă reţea de stomatologie din ţara noastră, pune pe primul plan sănătatea dentară pe termen lung a fiecărui pacient care trece pragul clinicilor.

De aceea, pentru a eficientiza timpul petrecut pe scaun şi a-i oferi pacientului un plan de tratament complet, toate investigaţiile de dignostic şi toate tratamentele sunt realizate în aceeaşi clinică.

De asemenea, trebuie să menţionăm şi faptul că succesul tratamentului depinde de importanţa colaborării dintre medicul coordonator, ceilalţi medici specialişti care tratează multidisciplinar cazul, relaţia cu tehnicianul dentar şi pacient, iar la DENT ESTET construirea unei echipe interdisciplinare şi performante reprezintă una dintre valorile companiei.

În plus, pentru DENT ESTET siguranţa pacienţilor este extrem de importantă, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Clinica şi-a adaptat protocolelor de lucru existente, deja stricte şi riguroase, la reglementările şi recomandările venite din partea autorităţilor.

În plus, ca o măsură suplimentară de protecţie, în clinicile DENT ESTET pentru adulţi sunt testaţi periodic atât medici, cât şi personalul medical auxiliar, dar şi pacienţii care urmează să aibă tratamente dentare ample în vederea prevenirii şi limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În concluzie, pacientul care alege o clinică multidisciplinară are următoarele avantaje:

  • eficientizarea timpului petrecut pe scaun;
  • beneficiază de expertiză medicală şi cazuistică bogate;
  • planul de tratament este întotdeauna personalizat, etapizat şi tratamentele urgente sunt prioritizate pentru a evita apariţia complicaţiilor;
  • evaluare multidisciplinară: diagnostic digital integrat, medici cu supraspecializări în toate ramurile stomatologiei care se concentrează exclusiv pe o afecţiune dentară specifică în cabinet, ceea ce se traduce printr-un act medical ireproşabil.

Aşadar, dacă îţi doreşti o experienţă medicală sigură şi fără riscuri, într-o clinică dentară care pune accentul pe sănătatea pe termen lung şi care are un grad înalt de tehnologizare, alege clinica multidisciplinară DENT ESTET.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân