APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Caută în:

Ştiinţă şi artă în refacerea zâmbetului

Autor: Dr. Ana Maria Drăgoi

Aţi putea crede că sunt termeni diametrali opuşi, însă în această meserie cele două sunt interconectate în aşa fel încât una fără cealaltă nu pot produce efectul dorit.

Ceea ce ne dorim atunci când refacem un zâmbet este să schimbăm viaţa pacientului.

Se schimbă percepţia omului despre el însuşi, precum şi percepţia societăţii asupra lui.

Respectul de sine creşte, comunicarea este mai uşoară. Este dovedit ştiinţific faptul că persoanele care zâmbesc şi au dantura îngrijită au şanse cu aproximativ 40% mai mari de a obţine un job faţă de persoanele cu probleme dentare.

În clinica dentară avem toate instrumentele digitale care ne ajută să elaborăm un plan de tratament corect şi complex. Acesta este conceput de o echipă de medici specialişti care abordează cazul într-o manieră multidisciplinară.

Este de datoria noastră să-i explicăm pacientului că un zâmbet frumos, armonios nu este de cele mai multe ori redat de o simetrie perfectă.

De ce aş vrea să pun nişte linii perfect drepte pe un chip care de cele mai multe ori nu este simetric?

Aici apare îmbinarea şi totodată contradicţia dintre artă şi ştiinţă. Intrăm într-un joc de echilibru prin saltul din era clasică spre cea digitală.

Stomatologia digitală este modernă, rapidă şi precisă!

Tehnologii dentare de ultimă generaţie

Pentru a avea succes, trebuie să planifici un plan de tratament, iar stomatologia digitală ne oferă predictibilitate. Cum? Cu ajutorul tuturor tehnologiilor de ultimă generaţie:

Amprentare digitală – aceasta transmite informaţia în timp real către laborator, este rapidă şi elimină toate aspectele negative ale celei clasice.

Scanarea intraorală – presupune utilizarea unui scanner intraoral, un dispozitiv de mici dimensiuni care nu creează disconfort pacientului. Acesta înregistrează o serie de instantanee din cavitatea orală, care vor fi apoi transmise către laborator printr-un simplu clic.

În cazul amprentei digitale, informaţiile nu se pierd niciodată, acestea fiind stocate într-un computer, iar fidelitatea amprentei va fi păstrată integral.

Anestezie digitală – este anestezia fără durere şi fără ace care anesteziază doar teritoriul în care lucrăm ceea ce îi oferă pacientului confort. Este anestezia controlată de computer prin tehnologia The Wand. Astfel, prin această injectare computerizată, tratamentele mai scurte, precum obturaţiile, tratamentele endodontice sau extracţiile, nu vor rezulta în ore de disconfort resimţit atât în zona afectată, cât şi în zonele vecine.

Laserul – acesta poate fi folosit pentru albire, simple obturaţii sau în endodonţie, precum şi în chirurgie sau implantologie.

Fără anestezie şi fără durere, tratamentele moderne cu laser sunt minim invazive şi tolerate foarte bine de pacienţi.

Tehnologia CAD-CAM – prezintă o acurateţe şi o precizie în efectuarea pieselor protetice (coroane, faţete, incrustaţii) care întrec orice altă tehnologie existentă. Este o tehnologie de modelare/frezare asistată de calculator. Astfel, coroanele sau faţetele au o precizie de închidere micronică, iar adaptarea este perfectă.

Digital Smile Design – este o aplicaţie digitală care ajută la prefigurarea zâmbetului final încă înainte de începerea tratamentului. Pe baza unor fotografii diagnostice, acestea sunt analizate de o aplicaţie digitală, iar pacientul îşi poate alege singur forma dorită a dinţilor.

O poză face cât o mie de cuvinte. Zâmbiţi! Şi nu uitaţi că frumuseţea înseamnă sănătate!

Citește și:
Redeschiderea cabinetelor stomatologice, o provocare pentru medici
Dr. Irina Alexandru, medic stomatolog: „Infecţia dentară netratată pune în pericol întreg organismul!”
Ce faci când copilului mic nu îi place să se spele pe dinţi? Dr. Dima Cosmin vine cu explicaţii


Exclusiv Online
Mihaela Bilic: Acesta este alimentul anti-obezitate. Dacă vreți să slăbiți, puteți consuma, fără limită de cantitate, indiferent câtă grăsime are Doctorulzilei.ro Mihaela Bilic: Acesta este alimentul anti-obezitate. Dacă vreți să...
Teorii ale conspirației reduc supremația noului și temutului coronavirus Infoactual.ro Teorii ale conspirației reduc supremația noului și temutului coronavirus
Un cățel, urmărit pe autostradă de zeci de agenți! Cursa a fost infernală Animalzoo.ro Un cățel, urmărit pe autostradă de zeci de agenți! Cursa a fost infernală
Kamara vorbește despre starea de sănătate a fiului său Substantial.ro Kamara vorbește despre starea de sănătate a fiului său
Filmul complet al asasinării lui Emi Pian! Ce s-a întâmplat, de fapt, la partida de barbut în urma căruia a fost asasinat Gandul.ro Filmul complet al asasinării lui Emi Pian! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Cel mai ușor meniu. Rețeta pentru frigăruile cu ananas și creveți. E o adevărată delicatesă VoxBiz.ro Cel mai ușor meniu. Rețeta pentru frigăruile cu ananas și creveți....

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .