Periatul excesiv al dinţilor poate cauza probleme

Periajul dinţilor nu ar trebui să fie prea agresiv pentru a nu distruge emailul, substanţa dură care acoperă dintele.Odată emailul distrus, acesta nu se poate înlocui, nici reface.
  • Publicat:

Periajul dinţilor nu ar trebui să fie prea agresiv pentru a nu distruge emailul, substanţa dură care acoperă dintele.Odată emailul distrus, acesta nu se poate înlocui, nici reface.

Absenţa emailului de pe dinţi duce la expunerea următorului strat al dintelui – dentina şi a terminaţiilor nervoase.Acest lucru face dinţii mai sensibili, iar substanţele reci şi calde duc la resimţirea unor dureri acute.Periajul excesiv nu duce la albirea dinţilor, dar poate cauza retracţia gingivală, ceea ce face ca dinţii să migreze.

Afecţiunile gingivale duc, în timp, la căderea dinţilor. Un periaj excesiv poate fi dăunător şi în cazul lucrărilor dentare.Periajul dinţilor înlătură doar placa bacteriană formată din bacterii, saliva şi resturi de alimente.Tartrul depus din cauza fumatului, consumului excesiv de cafea sau de alimente intens colorate se îndepărtează doar la dentist.

Periajul corect al dinţilor se face cu periuţa în unghi de 45 de grade, cu mişcări circulare, pe fiecare grupă de dinţi, de câte 20 de ori.
Periuţa de dinţi trebuie să creeze o presiune suficienţă cât să îndepărteze placa, dar perii săi să nu fie îndoiţi.Un periaj normal durează între 3 şi 5 minute, iar în urma sa, gura trebuie clătită viguros, de câteva ori.

Periuţele electrice de ultimă generaţie sunt deja setate pentru a nu mai fi nevoie să apăsaţi asupra perilor.Pentru mai multe informaţii despre igiena dentară, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult