One Day Implant, tratamentul stomatologic care-ţi redă zâmbetul într-o singură zi

Află ce presupune tratamentul stomatologic One Day Implant şi cum să-ţi recapeţi zâmbetul într-o singură zi.
  • Publicat:
One Day Implant, tratamentul stomatologic care-ţi redă zâmbetul într-o singură zi
FOTO: shutterstock / One Day Implant, tratamentul stomatologic care-ţi redă zâmbetul într-o singură zi
Poţi avea ghinionul de a pierde un dinte fix înainte de un eveniment important pentru tine. Mai ales dacă este vorba despre zona estetică, despre dinţii frontali, acest lucru poate fi un coşmar. Din fericire, poţi apela la tratamentul stomatologic digital: One day Implant.
 
“One day implant care îl ajută pe pacient să nu stea o perioadă îndelungată de timp fără dinţi. One day implant presupune inserarea unui implant sau a mai multor implanturi într-o singură zi, montarea bonturilor protetice şi fixarea unei lucrări provizorii cu care pacientul poate zâmbi şi mânca uşor”, explică Dr. Valentin Popescu.
 
Acest tip de intervenţie se adresează pacienţilor care au un singur dinte pe care au nevoie să îl înlocuiască şi până la pacienţii care au nevoie de reabilitări totale, deoarece şi-au pierdut toată dantura. Se poate realiza o operaţie cu ghid digital cu bonturi montate şi cu lucrare provizorie frezată computerizat.
 
“Beneficiile sunt clar superioare, deoarece intervenţia se face după o analiză a unui computer tomograf CBCT3D cu proiectarea implanturilor în poziţiile cele mai bune din punct de vedere ale lucrării şi al suportului osos. Intervenţia se realizează foarte uşor deoarece folosim ghidul digital de montare. Se face minim invaziv, implică vindecare uşoară postoperatorie, fără durere. Menţionez aici din nou importanţa calităţii investigaţiilor înanintea unei manopere complexe precum One day Implant. Analizele 3D sunt net superioare analizelor 2D, de aceea informaţiile prelevate datorită computerului tomograf aduc un aport semnificativ la rezultatele de succes ale tratamentului”, explica Dr. Răzvan Boberis.

Procesul de inserare a implanturilor

Inserarea implanturilor se face după un proiect digital de poziţionare a implanturilor. Există o trusă specială de calibrare pentru fiecare model de implant. Operaţia e minim invazivă, fără durere, iar recuperarea post operatorie este de maxim două zile.
 
Indicaţiile post operatorii- repaus o zi, iar alimentaţia moale şi la temperatura camerei şi masticaţia să fie uşoară 6 săptămâni până se integrează implantul. Etapa de protezare finală se face mult mai uşor pentru că noi avem deja rezultatul proiectat.
 
Dacă totul a mers foarte bine se poate da direct la frezare lucrarea finală, dar cel mai bine pentru o precizie maximă este reluarea unei amprente digitale cu situaţia clară după vindecare şi proiectarea unor dinţi virtuali noi şi aceştia se frezează la laborator.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”