Inovaţie pentru frumuseţe: tehnologia computerizată, în slujba zâmbetului tău

Tehnologia avansează în fiecare zi şi adesea revoluţionează o industrie întreagă. Suntem întotdeauna uimite de lansările din domeniul cosmeticii, spre exemplu. Este o industrie care progresează rapid, cu rezultate impresionante. Beneficiarii acestor descoperiri inovatoare suntem noi, iar bucuria este cu atât mai mare atunci când revoluţia se produce într-un domeniu care îmbină sănătatea cu latura estetică - stomatologia. Pentru că, nu-i aşa, zâmbetul are un rol foarte important în viaţa noastră!
  • Publicat:
Inovaţie pentru frumuseţe: tehnologia computerizată, în slujba zâmbetului tău
Cuprins
  1.  
  2.  

Tehnologia avansează în fiecare zi şi adesea revoluţionează o industrie întreagă. Suntem întotdeauna uimite de lansările din domeniul cosmeticii, spre exemplu. Este o industrie care progresează rapid, cu rezultate impresionante.

Beneficiarii acestor descoperiri inovatoare suntem noi, iar bucuria este cu atât mai mare atunci când revoluţia se produce într-un  domeniu care îmbină sănătatea cu latura estetică – stomatologia. Pentru că, nu-i aşa, zâmbetul are un rol foarte important în viaţa noastră!

Nici o problemă legată de dantură nu poate rămâne nerezolvată. Contează însă enorm rezultatul. De aceea alegerea unui stomatolog cu experienţă şi controalele periodice sunt două dintre regulile principale în păstrarea unui zâmbet perfect. Iar când vorbim despre coroanele dentare, care schimbă aspectul dinţilor noştri, vorbim deja de intervenţii complicate care necesită profesionalism şi… inovaţie.

Inovaţie şi eficienţă

Pentru că dantura are nu doar un rol funcţional, ci şi un rol estestic, tratamentele dentare şi cele protetice, cercetările în domeniu au luat amploare.
Pentru a le putea oferi soluţia optimă de tratament, integrată perfect în fizionomia fiecărui pacient şi îndeajuns de rezistentă pe parcursul anilor în faţa unor forţe mari de masticaţie, specialiştii au pus tot mai mult accentul pe restaurarea întregii structuri dentare cu materiale biocompatibile, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate.
Poate sună complicat, dar de multe ori precizia unui computer nu poate fi depăşită nici de cea mai îndemânatică mână.

Inovaţia este strâns legată de realizarea coroanelor dentare integral ceramice şi a celor pe suport de zirconiu cu ajutorul unei tehnologii computerizate numită CAD/CAM  (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing). Oricât de complicat ar suna terminologia aceasta, procedura este mai simplă, iar rezultatele sunt uimitoare.

Lucrarea protetică realizată manual în laboratorul dentar se bazează doar pe amprenta trimisă de către medicul dentist, însă în cazul celei realizate cu ajutorul tehnicii computerizate medicul poate avea un control mult mai mare asupra aspectului final al acesteia.

Un alt motiv pentru care acest tip de lucrare este de apreciat este calitatea materialelor utilizate. Sistemul CAD/CAM foloseşte blocuri solide de ceramică colorată pentru a putea reda naturaleţea, frumuseţea, rezistenţa şi funcţionalitatea dintelui. Nu este suficient ca lucrarea să aibă un aspect similar celorlalţi dinţi de pe arcadă.
Datorită acestui bloc de ceramică, ea se potriveşte cu compoziţia şi structura dintelui natural, iar tu ai posibilitatea de a consuma cu uşurinţă alimente şi băuturi reci sau fierbinţi fără a pune în pericol rezistenţa lucrării din cauza diferenţelor de temperatură.

Mai mult decât atât, dacă ai o obturaţie (plombă) mare, ce acoperă aproape întreg dintele, care tot cade şi îţi face probleme, şi totuşi nu doreşti o coroană dentară, poţi să alegi un inlay sau onlay, din ceramică presată. Cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM, poţi obţine dintele perfect în doar 40 de minute.
 
Computerul, ajutor de nădejde

Aceasta este cea mai avansată tehnologie vizavi de ultimele performanţe, perfecţionată de la an la an. Tehnologia CAD/CAM oferă tehnicianului modern posibilitatea de a modela şi freza dantura cu ajutorul computerului pornind de la modelul obţinut în urma amprentării arcadelor dentare.

CAD/CAM-ul este o întreagă linie tehnologică compusă din scaner 3D, un computer şi o maşină de frezat. Întreaga tehnologie este pusă în mişcare prin numai câteva click-uri, iar capacitatea de lucru a maşinii poate fi aproape nonstop, programarea putând fi şi de la distanţă cu ajutorul internetului.  

Rezultatele sunt de-a dreptul excepţionale. CAD/CAM-ul înlătură câteva etape tehnice de pregătire a modelului de lucru, care în mod normal ar fi durat peste o săptămână. În cazul frezării computerizate, timpul este de numai o oră, cu precizia tehnică exactă a unui computer.  

Acestea fiind spuse, trebuie doar să faci o vizită la medicul stomamotog şi să stabiliţi împreună ce tratament ţi s-ar potrivi mai bine pentru a avea dinţii perfecţi după care tânjeşti de atâta timp!

 

Vezi mai multe articole despre îngrijirea şi sănătatea danturii în secţiunea Dental Health.
 

Citeşte şi: Cum prevenim placa bacteriană pentru o dantură fără griji

Cei mai frumoşi dinţi FALŞI

1, 2, 3, 4 – Dantura perfectă în 4 paşi simpli!

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”