Faţetele dentare: ce sunt, tipuri, cui se recomandă?

Iată ce sunt, de fapt, faţetele, de câte tipuri şi care sunt pacienţii eligibili pentru această metodă de tratament.
  • Publicat:
Faţetele dentare: ce sunt, tipuri, cui se recomandă?
FOTO: shutterstock / Faţetele dentare: ce sunt, tipuri, cui se recomandă?
Dacă în urmă cu câţiva ani, faţetele erau folosite doar de către vedete pentru a avea un zâmbet perfect, acum şi tu poţi avea un zâmbet aşa cum ai visat. Covorul roşu de la Hollywood a pus în evidenţă cele ma spectaculoase zâmbete ale vedetelor de Oscar şi a creat sintagma ”zâmbet de Hollywood”. Un zâmbet absolut perfect, fără imprefecţiuni, aliniat şi de un alb impecabil. Faţetele dentare pot crea un astfel de zambet.
 
“Acum avem la dispoziţie tehnologie digitală care lucrează cu materie primă excepţională şi de aceea putem oferi pacienţilor tratamente la cel mai bun raport calitate-preţ. Digital înseamnă precizie de micron, adică rezultate extraordinare de specifice pentru nevoia pacientului. De exemplu, robotul CEREC realizează faţete dentare în doar câteva minute şi estetic arată perfect. Un alt aspect important, dacă un om alege să se trateze în America sau în Occident, va găsi aceeaşi tehnologie, aceeaşi materie primă, aceleaşi manopere, doar că preţul este, câteodată, de zeci de ori mai mic sub acoperişul nostru”, a declarat Dr. Razvan Boberis.

Ce înseamnă, de fapt, faţete dentare? 

Sunt lucrări protetice unidentare ce au o grosime de aproximativ 0,4-0,8mm şi sunt cimentate pe suprafaţa dinţilor naturali. Faţetele dentare acoperă suprafaţa frontală a dintelui, rezolvând astfel probleme cum ar fi dinţii prea spaţiaţi, dinţii ciobiţi, coloraţii severe, dinţii cu fisuri, fracturi. Faţetele dentare pot fi de două feluri: 
  • prep (cu şlefuirea minimală a suprafeţei dentare) 
  • noprep (fără şlefuire). 
Pacienţii eligibili pentru faţetele noprep sunt pacienţii care au dinţi mici şi spaţiaţi. Faţetele prep sunt recomandate pacienţilor cu dinţi mari, înghesuiţi sau care doresc o schimbare majoră a culorii dinţilor. Faţetele pot fi faţete integral ceramice, din ceramică presată, din zirconiu sau faţete subţiri care nu necesită deloc şlefuirea dintelui (Lumineers).
 
“Le recomand întotdeauna pacienţilor mei faţetele după ce am făcut investigaţii digitale şi am realizat un plan de tratament 100% personalizat, astfel încât pacientul să obţină nu doar rezultate frumoase, ci şi garantate în timp şi care să nu lezeze funcţionalitatea danturii. Faţetele dentare nu se suprapun ca o unghie falsă, ci dantura trebuie să fie sănatoasă şi aşa vom garanta pe termen lung mult doritul zâmbet de Hollywood”, a declarat Dr. Valentin Popescu.
 
Stomatologia digitala aduce avantaje semnificative: de la reducerea timpului petrecut în cabinetul medicului dentist, cu disconfort minim, la tehnologii moderne şi performante care au rezultate excepţionale atât în sfera medicală, cât şi din punct de vedere estetic. Recunoscând beneficiile multiple ale unui zâmbet impecabil, stomatologia modernă se orientează din ce în ce mai mult spre zona de estetică dentară. Din categoria rezultatelor performante fac parte faţetele dentare.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân