Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Caută în:

Dr. Florin Lăzărescu, despre obţinerea zâmbetului perfect

Dr. Florin Lăzărescu, despre obţinerea zâmbetului perfect Dr. Florin Lăzărescu, despre obţinerea zâmbetului perfect

Mulţi dintre noi suntem în goana după un zâmbet perfect, dar uneori igiena orală nu este suficientă şi apelăm la diferite proceduri care să aducă îmbunătăţiri la nivelul danturii.

Cu toţii ne ferim să fim foarte aproape de fiinţele dragi, atunci când avem o respiraţie urât mirositoare; cu toţii zâmbim mai puţin atunci când vrem să mascăm lipsa unor dinţi, aspectul inestetic dat de modificări de poziţie sau culoare. Ne impunem restricţii în momentele cele mai intime, restricţii care ne pot influenţă viaţa, în sens negativ”, Dr. Florin Lăzărescu, Preşedintele European Society of Cosmetic Dentistry.

Aspectul dinţilor este la fel de important ca sănătatea lor. Iar oamenii au început să acorde acestui aspect atenţia cuvenită.

„Dacă acum 15 ani, durerea era principala cauză care aducea pacienţii pe scaunul stomatologic, acum aceştia vin mai ales pentru a obţine un zâmbet perfect. Sănătos dar şi frumos”, explică dr. Lăzărescu.

Cu cât societăţile sunt mai evoluate, cu atât profilaxia, alături de grija pentru menţinerea, conservarea, estetica danturii, devin prioritare. De altfel, şcoala europeană de stomatologie a promovat întotdeauna integrarea frumosului în natural. Principiul minim-invazivităţii, care conservă structurile dentare, este principiul de bază al unui zâmbet sănătos şi al unui rezultat de lungă durată. Din ce în ce mai mulţi pacienţi vin pe scaunul stomatologic, mânaţi de dorinţa unui zâmbet estetic.

Albirea dentară

Albirea dentară este o procedură chimică de tratament al dinţilor, care modifică temporar culoarea acestora. Efectul albirii durează, în medie, 2-3 ani. Normele europene sunt deosebit de stricte în acest domeniu, iar concentraţia gelurilor folosite este una mică, pentru a nu afecta structura dentară.

Este şi motivul pentru care se recomandă ca procedurile de albire să nu fie făcute fără un consult prealabil la stomatolog, pentru că folosirea unor substanţe nepotrivite pot da complicaţii nedorite la nivelul ţesuturilor moi sau dure.

„Concentraţia substanţei şi tehnica utilizată sunt importante. De regulă, în cabinetul de medicină dentară, este vorba despre o singură şedinţă, în timp ce albirile făcute acasă implică mai multe sesiuni. Contactul substanţei active cu ţesuturile moi şi dure trebuie să fie unul controlat, de preferat în cabinetul stomatologic, sub supravegherea medicului”, explică Dr. Florin Lăzărescu.

Este important de notat că albirea nu acţionează asupra coroanelor dentare, a obturaţiilor (plombelor) iar prezenţa acestora, în zona frontală, reprezintă, de regulă, o contraindicaţie a albirii, doar dacă nu vorbim despre o reabilitare mai amplă, cu schimbarea acestora. Apoi, se recomandă atenţie sporită şi în ceea ce priveşte retracţiile gingivale, suprafeţele de cement expuse putând să fie foarte sensibile.

Faţetele dentare

Faţetele dentare reprezintă restaurări ceramice foarte subţiri (app 0.3mm) care pot aduce modificări de formă, poziţie şi culoare. Stabilitatea materialului este foarte bună în timp, neexistând posibilitatea colorării acestora.

De multe ori, aplicarea faţetelor se face după un tratament ortodontic (de îndreptare a dinţilor), tocmai pentru a respecta principiul minim-invazivităţii structurilor dentare.

„Orice alterare a structurilor dentare care implică îndepărtarea în exces a smalţului dentar (stratul exterior al dintelui) reprezintă o contraindicaţie, din punctul meu de vedere”, explică dr. Florin Lăzărescu.

Există pacienţi care vin la cabinetul specialistului având probleme ca fisurile sau fracturile la nivelul rădăcinii dentare, acestora fiindu-le indicată extracţia. Dacă, în schimb, fisura sau fractura se află la nivelul coroanei dentare, atunci posibilităţile de restaurare sunt diverse, de la obturaţii simple (plombe) şi până la microfaţete, faţete dentare, inlay-uri, coroane.

În schimb, în cazul reabilitărilor complexe, totale, cu patologii ale articulaţiei temporo-mandibulare, al incongruenţelor dentare, abrazii patologice, timpii de restaurare nu trebuie compactaţi, neaducând nimic bun pe termen mediu şi lung. Cel mai important, este nevoie de multă răbdare, pentru a avea garantat un rezultat pe termen lung.

Citește și:
Au voie gravidele să se vaccineze antigripal? Răspunde dr. Mona Zvâncă
Dr. Tatiana Popescu: ”Uleiurile esenţiale nu se folosesc la nou născuţi!” EXCLUSIV!
Monica Voduţ ne învaţă cum ne vopsim părul în 2020
Foame sau poftă de dulce? Cum scapi de dependenţa de zahăr
Irina Stoica, asistent universitar: „Din încrederea elevilor în ei înşişi se naşte curiozitatea”
Legătura dintre fericire şi sănătatea tractului gastrointestinal
10 gustări rapide pe bază de plante. Sunt delicioase şi sănătoase


Exclusiv Online
Prof. dr. Constantin Dulcan, despre cele 3 alimente otrăvitoare Doctorulzilei.ro Prof. dr. Constantin Dulcan, despre cele 3 alimente otrăvitoare
Ioana Ginghină nu s-a mai putut abține. „Nu stiu de ce Dumezeu a ales ca tot azi, dupa 12 ani…” Infoactual.ro Ioana Ginghină nu s-a mai putut abține. „Nu stiu de ce Dumezeu a ales...
Cerb versus lupi. Cum s-a terminat lupta? Video VIRAL Animalzoo.ro Cerb versus lupi. Cum s-a terminat lupta? Video VIRAL
Oana Radu ajunge din nou în atenția publicului din România Substantial.ro Oana Radu ajunge din nou în atenția publicului din România
Medic de la ATI rupe tăcerea: ' Nu este decât o iluzie că există spitale non-Covid și spitale Covid' Gandul.ro Medic de la ATI rupe tăcerea: ' Nu este decât o iluzie că există spitale...
Bicarbonatul poate face minuni în corp! Lidia Fecioru se folosește corect și ce boli poat vindeca VoxBiz.ro Bicarbonatul poate face minuni în corp! Lidia Fecioru se folosește corect...

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .