6 lucruri pe care nu le ştiai despre implantul dentar

Statisticile arată că din ce în ce mai mulţi oameni se confruntă cu probleme cauzate de pierderea dinţilor. 70% dintre români au cel puţin un dinte lipsa, în timp ce 30% dintre aceştia sunt complet edentaţi. Pierderea dinţilor provoacă atât o serie de probleme de sănătate prin afectarea funcţiei masticatorii, dar şi o estetică precară.
  • Publicat:
6 lucruri pe care nu le ştiai despre implantul dentar

Statisticile arată că din ce în ce mai mulţi oameni se confruntă cu probleme cauzate de pierderea dinţilor. 70% dintre români au cel puţin un dinte lipsa, în timp ce 30% dintre aceştia sunt complet edentaţi. Pierderea dinţilor provoacă atât o serie de probleme de sănătate prin afectarea funcţiei masticatorii, dar şi o estetică precară. Fizionomia întregii feţe este modificată de lipsa unui dinte, iar consecinţe pot apărea şi la nivelul stimei de sine, fiind cunoscut faptul că oamenii cu o dantură cu probleme evită să zâmbească şi dezvoltă un disconfort în socializarea cu ceilalţi oameni.

 
Academia Americană de Implantologie Dentară a realizat o serie de studii care atestă că implantul dentar reprezintă singura soluţie de tratament care înlocuieşte un dinte lipsă şi care redă în proporţie de 99% funcţionalitatea, dar şi estetica danturii. Astfel, oricine poate avea un zâmbet impecabil, cu aspect natural şi siguranţa sănătăţii pe termen lung. Dr Dragoş Calangiu, specialist în implantologie, cu peste 10 ani de experienţă în domeniu, consideră că implantul dentar are un impact major asupra calităţii vieţii unui om şi, de asemenea, poate schimba în bine fizionomia unei feţe. Medicul precizează că la nivel mondial, 3 milioane de oameni au beneficiat de tratamentul cu implant dentar şi, astfel, şi-au reconstruit zâmbetele frumoase pierdute, iar numărul acestor persoane creşte cu jumatate de milion anual. Deci, mai ales în această perioadă a sărbătorilor de iarnă nu avem nicio scuză pentru a nu zâmbi!

Dr. Dragoş Calangiu punctează 6 aspecte importante mai puţin cunoscute cu privire la implantul dentar!


 
1.Pacienţii cu diabet sau parodontoză pot beneficia, de asemenea, de implant dentar. Singurele lucruri pe care trebuie să le respecte fiecare pacient care beneficiază de implant dentar sunt igiena temeinică şi vizitele de întreţinere la medicul dentist. În rest, nu trebuie decât să zâmbească!

2.Există un tip de implant care îţi permite transformarea completă a zâmbetului în mai puţin de 24 de ore. Cei care beneficiază de acest tip de implant pleacă acasă cu problema rezolvată într-o singură vizită la dentist.

3.Este bio-compatibil cu organismul – materialele sunt foarte uşor acceptate de organism şi nu sunt recunoscute ca şi corp străin.

4.Intervenţia cu implant dentar nu doare – există mai multe tipuri de sedare care ajută pacientul să fie confortabil pe toată durata tratamentului.

5.Implantul dentar redă simetria feţei şi poţi beneficia la orice vârstă de implant dentar – există şi pacienţi de peste 70 de ani.

6. Se vindecă mult mai repede cu ajutorul tehnicii şi tehnologiei moderne PRGF- care reprezintă o regenerară autogenă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân