Bolile cardiovasculare la diabetici: cauze, simptome, tratament, prevenţie

Bolile cardiovasculare la diabetici: cauze, simptome, tratament, prevenţie

Bolile cardiovasculare sunt o complicaţie frecventă în rândul persoanelor diagnosticate cu diabet. De altfel, statisticile arată că aproape 70% dintre diabetici mor din cauza unor complicaţii cardiovasculare, cum este infarctul sau accidentul vascular cerebral. Pe lângă diabet, alţi factori de risc ce pot favoriza instalarea bolilor cardiovasculare sunt hipertensiunea arterială, fumatul, nivelul crescut de colesterol şi istoricul familial de astfel de boli.

Cu toate acestea, diabetul creşte de 2 până la de 4 ori riscul de boli cardiovasculare în comparaţie cu factorii de risc anterior menţionaţi. Pentru prevenirea acestor complicaţii, specialiştii recomandă ţinerea sub control a diabetului.

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă