Tratamente pentru indepartarea ridurilor

Tratarea ridurilor a devenit in ultimii ani o preocupare curenta pentru medicii esteticieni, dar si pentru cei care nu vor sa-si arate varsta, barbati si femei deopotriva. Umplerea ridurilor prin injectarea unor substante sub piele se practica de peste 20 de ani. Astazi insa pacientii vor substante sigure, efecte rapide si de durata. Pe piata exista o adevarata explozie de substante care tind sa indeplineasca dorintele celor care vor sa tina timpul in loc.
  • Publicat:
Tratamente pentru indepartarea ridurilor
Tratamente pentru indepartarea ridurilor

Tratarea ridurilor a devenit in ultimii ani o preocupare curenta pentru medicii esteticieni, dar si pentru cei care nu vor sa-si arate varsta, barbati si femei deopotriva.

Umplerea ridurilor prin injectarea unor substante sub piele se practica de peste 20 de ani. Astazi insa pacientii vor substante sigure, efecte rapide si de durata.

Pe piata exista o adevarata explozie de substante care tind sa indeplineasca dorintele celor care vor sa tina timpul in loc.

Substantele cu ajutorul carora se pot trata ridurile se sunt de trei feluri din punct de vedere al durabilitatii rezultatelor: substante cu efect temporar, care dispare  in cateva luni, cu efect semitemporar si cu efect definitiv, preparatele pe baza de silicon. Toate aceste substante, indiferent de natura lor, sunt injectate sub primul strat al pielii sau mai profund si, practic, inlocuiesc defectul de volum.

Preparatele care au efect temporar sunt si ele de doua feluri: pe baza de colagen si pe baza de acid hialuronic. Preparatele cu efect temporar sunt resorbite de organism intr-o perioada cuprinsa intre cateva luni si cativa ani, iar zonele cele mai solicitate pentru astfel de tratamente sunt ridurile de pe frunte, cele din jurul gurii si ridurile din zona ochilor.

De-a lungul anilor, injectarea cu colagen de provenienta animala a starnit multe controverse, pentru ca o data introdus in organism, determina producerea de anticorpi, ceea ce duce la reactii alergice. De aceea, tratamentele pe baza de colagen trebuie intotdeauna precedate de testarea sensibilitatii persoanei care solicita tratamentul ridurilor.

In ultimii ani, specialistii tind sa inlocuiasca tratamentele de umplere pe baza de colagen cu substante mai putin periculoase, asa cum este acidul hialuronic. Acesta exista in organismul uman, fiind un component de baza al pielii, si preparatele care se injecteaza in riduri sunt asemanatoare cu acidul hiluronic produs de organism. Astfel, riscul unei reactii alergice este mult diminuat.

Desi cele mai multe persoane doresc rezultate permanente, in ultimii ani, specialistii recomanda substante cu efect temporar pentru ca riscul reactiilor adverse este mult mai mic, practic timpul scurt cat dureaza efectul nu permite instalarea efectelor adverse.

Aceste tratamente pot da si dependenta, dar ea este una strict estetica si inseamna de fapt dorinta de a face tot timpul aceste tratamente pur si simplu pentru a arata mai tanar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Scapa de centimetri in plus cu Eximia
Scapa de centimetri in plus cu Eximia
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân