3 remedii eficiente împotriva transpirației excesive pe față și în zona capului

  • Publicat:
3 remedii eficiente împotriva transpirației excesive pe față și în zona capului
Sursa foto: Shutterstock

Transpiri abundent în zona capului? Transpiraţia facială excesivă este un fenomen extrem de neplăcut şi apare în special în sezonul cald, neavând la dispoziţie alternativa deodorantelor antiperspirante, utile în cazul transpiraţiei axilelor. Însă există câteva remedii naturiste testate şi eficiente contra acestei probleme.

Prin urmare, ia aminte la cele trei soluţii de mai jos şi pune-le în aplicare. Deşi aceste tratamente naturale sunt blânde cu pielea, există şi situaţii când aceasta poate reacţiona negativ şi pot surveni iritaţii. Sub nicio formă nu te da cu antiperspirante pe faţă dacă transpiri abundent! Singurele „beneficii” vor fi coşurile, iritaţiile, eczemele şi pielea uscată.

Să vedem care sunt soluţiile naturale pentru transpiraţia în exces de pe faţă.

Extractul de Hamamelis (Witch Hazel)

Se găseşte la orice farmacie naturistă, este ieftin şi face minuni! Este o plantă care are proprietăţi astringente, dar care nu usucă excesiv pielea. În plus, are efecte antiinflamatorii, prevenind roşeaţa pielii.

Este excelentă pentru tenurile grase, cu pori măriţi. Cel mai important, este un antiperspirant natural, care poate fi folosit pentru faţă.

Aplică 2-3 picături în fiecare dimineaţă, înainte de a aplica machiajul. Vei avea un ten fresh, fără stropi de sudoare, pe parcursul întregii zile.

Citește și: De ce nu e bine să folosești antiperspirantul imediat după ce faci duș

Sucul de Aloe Vera

Aloe Vera are un efect fabulos de răcorire atunci când este aplicat pe piele. De asemenea, planta de Aloe are efecte antiinflamatoare şi antifungice, prevenind şi ameliorând probleme dermatologice precum acneea, ridurile, zgârieturile, cicatricile sau muşcăturile de insecte.

Spre deosebire de Hamamelis, eficienţa sucului de Aloe nu este la fel de îndelungată, fiind necesară reaplicarea la 2-3 ore, pentru a preveni transpiraţia facială. Însă, dacă ai o întâlnire importantă şi vrei să arăţi impecabil, este soluţia perfectă!

Citește și: Cum să scoți petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat. 7 soluții eficiente

Şerveţele antiperspirante

Sunt practice, eficiente şi conferă un miros plăcut tenului. În plus, au efect astringent şi menţin pielea uscată. Aceste șervețele speciale sunt tratate cu substanțe care previn transpirația pe față chiar și câteva zile.

Perfecte pentru vacanţă, la birou, la o ieşire cu prietenii în oraş, şerveţelele antiperspirante îţi vor fi aliaţi în lupta cu transpiraţia excesivă facială.

Le poţi folosi şi pentru alte zone predispuse la transpiraţie, cum ar fi axilele, palmele sau picioarele. Evită însă folosirea lor în jurul ochilor!

Ține cont însă că dacă transpiri abundent în zona capului, nu doar temperaturile ridicate pot fi cauza!

Stresul, anxietatea, frica, nervozitatea, dereglările hormonale, alimentele picante, toate acestea pot favoriza transpirația abundentă în general, nu doar la nivelul feței.

Alte sfaturi utile pentru a ține sub control transpirația

  • fă mai multe dușuri zilnic
  • ține la îndemână un prosop mic
  • folosește o pudră de față fără parfum, cu efect absorbant și matifiant
  • ține la îndemână un spray cu apă termală pe bază de zinc (previne transpirația în exces și reduce riscul de iritații cauzate de căldură)
  • evită alimentele foarte picante, cafeaua și alcoolul, deoarece pot favoriza transpirația
  • îmbracă-te adecvat, cu haine din materiale naturale, subțiri, în culori deschise
  • poartă o pălărie de soare cu boruri largi
  • ține tot timpul la îndemână o sticlă cu apă
  • folosește un mini-ventilator portabil sau un evantai
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”