Recapătă-ţi silueta după naştere!

După naştere, orice femeie doreşte să îşi recapete silueta cât mai repede cu putinţă. În multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exerciţiile fizice intense nu pot topi grăsimea acumulată în unele zone ale corpului şi nu pot ajuta la întinderea pielii care atârnă neplăcut. Estetica postnatală cuprinde o serie de proceduri care au ca scop modelarea diferitelor părţi problematice ale corpului.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Recapătă-ţi silueta după naştere!

Abdominoplastia poate reprezenta o soluţie chirurgicală pentru revenirea la vechile dimensiuni după naştere, având în vedere că, în multe cazuri, nici sportul şi nici un regim alimentar strict nu pot topi grăsimea acumulată în anumite zone ale corpului.

După naştere, orice femeie doreşte să îşi recapete silueta cât mai repede cu putinţă. În multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exerciţiile fizice intense nu pot topi grăsimea acumulată în unele zone ale corpului şi nu pot ajuta la întinderea pielii care atârnă neplăcut. Estetica postnatală cuprinde o serie de proceduri care au ca scop modelarea diferitelor părţi problematice ale corpului.

Printre cele mai comune aspecte deranjante pentru proaspetele mămici se numără schimbările legate de forma şi mărimea sânilor, pielea care atârnă la nivelul abdomenului, vergeturile şi depozitele de grăsime. Aspectul plat al abdomenului este cel mai greu de recuperat, fapt care le afectează pe mame şi la nivel emoţional şi psihologic.

„Factori precum sarcina, ereditatea sau slăbitul masiv pot duce la apariţia unui «şorţ» de piele abdominală care atârnă. Acesta poate avea atât depozit de grăsime, cât şi vergeturi. Atunci când acest tip de probleme persistă şi în urma exerciţiilor fizice şi a regimului alimentar echilibrat, singura soluţie este intervenţia chirurgicală”, explică medicul chirurg estetician Călin Dobos.

Abdominoplastia este intervenţia prin care se înlătură pielea în exces, odată cu vergeturile de pe ea, dar şi depozitele de grăsime din regiunea abdominală. De asemenea, muşchii abdominali verticali, întinşi şi slăbiţi în timp, pot fi întăriţi pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm şi mai plat.

Abdominoplastia totală se realizează prin două incizii: una deasupra zonei pubiene, de la un şold la celălalt, iar cea de-a doua, în jurul ombilicului. Spre deosebire de cea totală, abdominoplastia parţială necesită o singură incizie – cea pubiană – şi nu afecteaza poziţia ombilicului.

Persoanele care vor să apeleze la astfel de intervenţii trebuie să fie sănătoase, într-o formă fizică generală bună, fără afecţiuni ce pot influenţa procesul de vindecare.

Femeile care au născut recent trebuie să aştepte până la o lună după încheierea procesului de alăptare şi minimum şase luni de la naştere, pentru a putea suferi acest tip de intervenţie. Operaţia nu trebuie privită ca un tratament pentru obezitate sau un substitut pentru dietă şi exerciţii fizice, venind mai degrabă în completarea celor din urmă. De cele mai multe ori, abdominoplastia este însoţită de operaţia de liposucţie, ambele îmbunătăţind conturul corpului.

Durata procedurii poate varia de la două la trei ore, în funcţie de mărimea ţesutului ce trebuie îndepărtat, dar şi de asocierea cu alte intervenţii, precum lipoaspiraţia sau montarea unei plase chirurgicale pe peretele abdominal.

Ca orice intervenţie chirurgicală, abdominoplastia prezintă anumite riscuri, precum hematoamele, infecţiile şi vindecarea defectuoasă la nivelul zonei de incizie, precum şi riscuri asociate anesteziei. Pentru prevenirea adunării lichidului pe durata vindecării, în abdomen vor fi plasate tuburi de drenaj pentru câteva zile, după care se aplică un corset compresiv ce trebuie purtat câteva săptămâni. Acest corset ajută la reducerea umflăturilor şi asigură sprijin pe măsură ce incizia se vindecă. Cicatricea este permanentă, însă se estompează cu timpul.

Este posibil ca pacienta să resimtă dureri, vor apărea vânătăi şi umflături, însă acestea dispar treptat. Mersul este recomandat la scurt timp după operaţie, pentru facilitarea circulaţiei sangvine. Majoritatea pacientelor se pot întoarce la muncă în maximum trei săptămâni, însă poate dura până la opt săptămâni perioada în care vor putea realiza activităţi ce presupun un grad mai mare de efort. Din acest motiv, mamele trebuie să se asigure că au în jurul lor persoane care pot avea grijă de copil pe perioada recuperării.

Rezultatul abdominoplastiei poate fi menţinut cu ajutorul dietei potrivite şi a exerciţiilor fizice, însă nu este o metodă de prevenţie a redepozitării ţesutului adipos în această zonă. Preţul unei miniabdominoplastii este de aproximativ 1.500 de euro, iar, dacă se apelează şi la lipoaspiraţia taliei şi întărirea muşchilor abdominali, suma ajunge la 3.000 de euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”