Produsele de ingrijire personala, vinovate de obezitatea infantila

Utilizarea unor produse de ingrijire ar putea conduce la obezitate infantila, ne avertizeaza oamenii de stiinta americani, care sustin ca intreaga vina o poarta ftalatii - compusi chimici intrebuintati in mai multe ramuri industriale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Produsele de ingrijire personala, vinovate de obezitatea infantila
Produsele de ingrijire personala, vinovate de obezitatea infantila

Utilizarea unor produse de ingrijire ar putea conduce la obezitate infantila, ne avertizeaza oamenii de stiinta americani, care sustin ca intreaga vina o poarta ftalatii – compusi chimici intrebuintati in mai multe ramuri industriale.

Specialistii sutin ca nu doar alimentatia nesanatoasa si sedentarismul duc la obezitate, insa si anumite chimicale – printre care si ftalatii – duc la cresterea ratei obezitatii infantile.

Multe dintre produsele de ingrijire personala contin ftalati, care, ajunsi in organism, mimeaza activitatea hormonilor naturali. Ei se gasesc in materialele de prelucrare a produselor alimentare, instrumentele medicale si produsele de ingrijire persoanala.

 

Sursa: Eurekalert.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Pofta vine privind
Pofta vine privind
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân