O femeie din cinci refuză să iasă din casă nemachiată

Femeile îşi petrec, în medie, mai mult de jumătate din viaţă purtând machiaj, potrivit unei cercetări recente, care arată, totodată, că una din cinci reprezentante ale sexului frumos refuză să iasă din casă nemachiată
  • Publicat:
  • Actualizat:
O femeie din cinci refuză să iasă din casă nemachiată

Femeile îşi petrec, în medie, mai mult de jumătate din viaţă purtând machiaj, potrivit unei cercetări recente, care arată, totodată, că una din cinci reprezentante ale sexului frumos refuză să iasă din casă nemachiată, informează dailymail.co.uk.

Într-o zi obişnuită, femeile stau machiate aproximativ 13 ore, rămânând astfel doar 11 ore în care nu poartă machiaj. Cercetătorii au analizat răspunsurile a 2.000 de femei pentru realizarea unui studiu detaliat despre obiceiurile de machiaj ale acestora şi rutina de înfrumuseţare.

Sondajul a arătat că femeile încep să se machieze în jurul orei 8.00, iar procesul durează, în medie, 11 minute. La ora 20.47, femeile se demachiază, potrivit rezultatelor aceluiaşi sondaj. Totodată, 25% dintre femei spun că nu se demachiază până la ora 22.30.

Jumătate dintre femeile participante la sondaj au declarat că petrec mai mult timp machiate decât nemachiate.

„Această cercetare arată că multe femei petrec o mare parte din timpul lor purtând machiaj. Se poate spori fără îndoială încrederea şi te poate face să te simţi mai bine cu tine, aşa că nu este o surpriză că femeile insistă să-l poarte tot timpul (machiajul, n.r.)”, a spus Robert Slade, director de vânzări şi marketing al companiei Beurer din Marea Britanie.

Aproape una din cinci femei a spus că refuză să iasă din casă dacă nu este machiată şi 10% dintre participante au precizat că mai mult machiaj le face să se simtă mai bine. De fapt, 38% dintre femei sunt atât de reticente în a se demachia încât merg frecvent la culcare cu machiajul intact.

În medie, o femeie are aproximativ 13 produse în trusa de machiaj, iar baza de machiaj, anticearcănul, mascara şi fardul de ochi sunt printre cele mai populare produse cosmetice.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”