Cum s-au pregătit vedetele pentru Oscar!

Corsetele mulate din alge şi perucile de 7.000 de dolari se numără printre secretele de frumuseţe la care apelează actriţele care se pregătesc să păşească pe covorul roşu la gala de decernare a premiilor Oscar, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum s-au pregătit vedetele pentru Oscar!

Corsetele mulate din alge şi perucile de 7.000 de dolari se numără printre secretele de frumuseţe la care apelează actriţele care se pregătesc să păşească pe covorul roşu la gala de decernare a premiilor Oscar, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

O imagine perfectă afişată duminică seară la gala premiilor Oscar pe covorul roşu necesită o pregătire de câteva luni şi o armată de experţi.

Cu cea mai mare concentraţie de camere de luat vederi fixate asupra lor în acea seară, plus milioanele de telespectatori care analizează fiecare ţinută, vedetele care vor păşi pe covorul roşu la Oscaruri participă, practic, la cea mai mare prezentare de modă din lume, unde designerii şi muzele lor sunt descoperite şi uneori celebrate.

Tendinţele în coafură şi machiaj sunt deja stabilite. Noile staruri care stabilesc tendinţele din modă au fost încoronate. Iar aceia care comit chiar şi cel mai mic pas greşit din punct de vedere vestimentar sunt aspru criticaţi. Toată această perfecţiune necesită multă pregătire. Tabloidul Daily Mail a alcătuit o listă cu secretele de frumuseţe la care apelează starurile de cinema pentru a arăta cât mai bine pe covorul ruşu în noaptea Oscarurilor.

Tenul – Aspectul proaspăt al tenului nu ţine doar de machiaj. Starurile de cinema se pregătesc cel puţin o săptămână înainte de apariţia pe covorul roşu de la gala premiilor Oscar, afirmă expertul în machiaj Melanie Mills. Vedetele apelează la o cură de detoxifiere pentru a elimina toxinele şi pentru a pierde câteva kilograme şi poartă corsete din alge pentru o detoxifiere profundă. Melanie Mills recomandă şi câteva şedinţe de curăţare tradiţională coreană a corpului, cu câteva zile înainte de gală, pentru exfolierea pielii şi pentru ca tenul să strălucească. Urmează un tratament facial şi stropirea tenului cu un spray bronzant.

Machiajul din ziua galei necesită aproximativ două ore, continuă Melanie Mills. Un alt secret: machiajul de corp trebuie folosit înainte de aplicarea fondului de ten pentru a obţine „o strălucire senină, minunată şi care rezistă toată ziua”.

Coafura – Experţii în coafură pot să ajute vedetele oferindu-le peruci spectaculoase, spune Michael Shaun Corby, director de creaţie la Alterna Haircare. Folosind filamente de nailon, experţii în coafură realizează un fel de plasă, aşezată peste părul vedetelor, care ridică sprâncenele acestora şi micşorează ridurile din jurul ochilor.

„Apoi, aşezăm deasupra o perucă de 7.000 de dolari şi nimeni nu ne cunoaşte secretul”, a adăugat Michael Shaun Corby.

Extensiile de păr au şi ele nevoie de câteva ore pentru a fi realizate.

Trupul – În afară de dieta de detoxifiere şi celelalte sucuri de fructe şi legume consumate în săptămâna de dinainte de Oscaruri, antrenorul personal Harley Pasternak recomandă clienţilor săi care participă la această gală să facă 12.000 de paşi pe zi şi exerciţii de rezistenţă pentru a-şi ameliora ţinuta fizică.

Starurile care au nevoie de o cură de slăbire de ultim moment pot să apeleze la VaserShape, un tratament care reduce cu câţiva centimetri talia şi circumferinţa coapselor în doar 45 de minute.

Botoxul şi produsele antirid injectabile pot fi aplicate cu câteva zile înainte de ceremonie, însă liftingurile faciale, liposucţia şi tot mai popularele implanturi fesiere trebuie să fie realizate cu câteva luni în avans, spune chirurgul plastic Peter Feodor, care consideră că „cel puţin 80% dintre starurile de pe covorul roşu de la Oscaruri au apelat la trucuri chirurgicale pentru a-şi ameliora aspectul fizic”.

„Dacă operaţia este făcută corect, ea nu poate fi detectată”, a adăugat el.

Ţinutele vestimentare – Stiliştii merg la prezentările de modă de la New York, Londra, Paris şi Milano pentru a găsi cele mai proaspete creaţii vestimentare pentru gala premiilor Oscar. Odată găsite, ceea ce se poartă pe sub ele, dar şi odată cu ele devin chestiuni prioritare. Rochiile pe comandă şi cele haute-couture au deja corsete încorporate, dar alte ţinute au nevoie de completări speciale.

Banda adezivă dublă reprezintă principalul instrument de lucru al unui stilist. Pe lângă faptul că fixează ţesătura, acea bandă invizibilă creează, totodată, impresia că pielea este mai fermă.

Un alt secret pentru a avea o apariţie remarcabilă pe covorul roşu: culoarea. „Culorile luminoase îi fac pe oameni fericiţi”, spune stilistul Brad Goreski. „Acestea sunt totodată fotografiile pe care oamenii le apreciază în reviste”.

Accesoriile – Pantofii: Nu sunt confortabili şi nu vor fi niciodată. „Dar, dacă ni se pare că se potrivesc cu look-ul general, atunci îi purtăm fără probleme”, spune Brad Goreski.

Poşete: Ce poate fi introdus în acele poşete minuscule? Găsirea obiectelor esenţiale pentru o astfel de apariţie reprezintă una dintre marile provocări cărora actriţele trebuie să le facă faţă înainte de a păşi pe covorul roşu. Telefonul intră primul în poşetă, urmat de bani şi actul de identitate. Experţii recomandă adăugarea a cel puţin trei agrafe de păr, a unei bentiţe şi a unui spray miniatural pentru păr, dacă este posibil. Melanie Mills sugerează şi un ruj de buze, un mic gel de curăţare a genelor şi a unor şerveţele absorbante.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân