Cu 10 cm mai aproape de cer

Romancele sunt cunoscute pentru cochetaria lor si multi se mira cum reusesc, ca de dis de dimineata, sa poarte pantofi cu toc inalt, cel putin de 10 centimetri. Daca esti una dintre ele, afla ce parere are si corpul tau despre acest obicei, care te face s
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cu 10 cm mai aproape de cer
Cu 10 cm mai aproape de cer

Sondajele arata ca marea majoritate a femeilor are in dotare cel putin o pereche de pantofi cu toc. Totodata, simt ca sunt mai frumoase si au mai multa incredere in sine cand sunt mai inalte, mai ales ca pot masca un kilogram, doua in plus. Insa, medicii din lumea intreaga ne avertizeaza: „Pantofii cu toc inalt purtati des dauneaza grav sanatatii“. Afla in continuare ce efecte negative aduc cu ele tocurile. Efectele pozitive le stii…

In timp, purtarea excesiva a incaltamintei cu toc poate provoca aparitia durerilor de spate si de picioare, a varicelor, a entorselor, a inflamatiilor oaselor si articulatiilor. De asemenea, unele „iubitoare de inaltime“ pot intampina dificultati in timpul travaliului.

Superbii pantofii cu toc inalt cresc presiunea exercitata de greutatea corpului pe partea anterioara a piciorului si pe articulatiile degetelor. Practic, piciorul este obligat sa functioneze intr-o pozitie nenaturala. Specialistii ortopezi recomanda doamnelor si domnisoarelor incaltamintea comoda, cu tocuri nu mai mari de 5 cm.  

Anul trecut, in „Daily Mirror“ a fost publicat un studiu al unui expert in fitness care sustine: „Inclinarea inainte a pelvisului determina impingerea in fata a abdomenului, ceea ce conduce la comprimarea organelor, la fel ca in cazul unei afectiuni numita visceroptoza (deplasarea viscerelor abdominale)“. Acelasi studiu mai mentiona aparitia durerilor de spate, de gat, de umeri, de cap, probleme cu caderea parului. Se merge atat de departe incat se considera ca si fertilitatea poate fi afectata.

O incaltaminte nepotrivita duce si la dezvoltarea unor afectiuni ale degetelor: bursite (inflamatii ale pungilor seroase subcutanate din dreptul unei articulatii), bataturi si deformarea degetelor de la picioare. Cu toate acestea, dintr-un sondaj facut printre americane a reiesit faptul ca 37% dintre ele continua sa poarte tocuri, chiar daca au probleme de sanatate din aceasta cauza. Moda este de vina?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”