Ce intervenţii estetice au făcut româncele în 2019

Iată un TOP al celor mai căutate intervenţii estetice din 2019, în România.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce intervenţii estetice au făcut româncele în 2019
FOTO: pexels.com / Ce intervenţii estetice au făcut româncele în 2019

Comparativ cu anii precedenţi, în anul 2019 procedurile estetice au fost la mare căutate, iar asta şi datorită evoluţiei tehnologiei în industria de înfrumuseţare. Segmentul intervenţiilor non-invazive şi minim-invazive este în plină dezvoltare, acesta oferind rezultate fără a fi nevoie de operaţii şi perioade de recuperare. Medicul chirurg estetician Iancu Morad trece în revistă cele mai cerute intervenţii estetice în 2019 în România, cu cel mai mare interes în rândul publicului.

„Trăim în perioada în care este mai la îndemână ca niciodată să fii mai frumos, să arăţi mai tânăr şi mai odihnit ori să îşi corectezi anumite imperfecţiuni. Avansul tehnologiei în această industrie a făcut să existe soluţii pentru oricine şi pentru orice buzunar. Cele mai cerute intervenţii au fost cele de prevenţie a semnelor îmbătrânirii şi apoi cele de corecţie a acestora, semn că publicul a devenit mult mai atent la îngrijire şi preîntâmpinare decât să repare ce s-a stricat”, explică medicul specialist.

Botox

Procedura de injectare a toxinei botulinice rămâne cea mai ceută intervenţie minim-invazivă, acum în special pentru prevenţia îmbătrânirii şi nu neapărat pentru tratarea ridurilor deja adânci. Procedura ajută la ştergerea ridurilor şi a liniilor deranjante de la nivelul feţei, oferă un aspect odihnit şi preîntâmpină formarea de alte riduri.

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic

La fel ca şi botox-ul, este o procedură minim-invazivă rapidă, realizată în câteva minute. Se foloseşte pentru ajustarea volumului buzelor, într-o proporţie armonioasă cu trăsăturile feţei, ori pentru corectarea anumitor asimetrii. Buzele voluptoase emană senzualitate, însă este necesar ca volumul acestora să fie armonios, în raport cu fizionomia persoanei, nicidecum exagerat.

Augmentarea sânilor

Implantul cu proteze de silicon rămâne una din cele mai cerute intervenţii estetice pentru armonizarea proporţiilor corporale, fie că vorbim de un bust mai generos ori de corectarea unor asimetrii.

Tratarea cearcănelor

Cearcănele adânci, ereditare sau cauzate de oboseală, sunt nivelate cu acid hialuronic special creat pentru această zonă sensibilă. În cazul cearcănelor hiperpigmentare, de culoare vineţie, se foloseşte un tratament de corectare a nuanţei pielii.

Blefaroplastia

Este intervenţia minim-invaviză care elimină surplusul de piele de pe pleoape şi sub sprâncene. Odată cu înaintarea în vârstă, această zonă are cel mai mult de suferit, pleoapele superioare sau inferioare pot să atârne inestetic ori să capete un aspect excesiv de bombat. Sprâncenele, de asemenea, pot căpăta un astfel de aspect inestetic lăsat după o anumită vârstă. Per ansamblu, se obţine un aspect de faţă obosită. Procedura elimină pielea în exces, realizată în clinică, în 45 de minute, cu anestezie locală, fără a fi nevoie de internare ori recuperare medicală îndelungată.

Terapia Dracula + Biolifting

Este o tehnică proprie de tip PRP pentru rejuvenarea facială, ce folosesc celule proprii pentru rejuvenare facială. Se recoltează sânge, se centrifughează şi se îmbogăţeşte cu un cocktail de substanţe hrănitoare şi se injectează la nivelul feţei sau al gâtului. Substanţa este perfect tolerată de organism şi regenerează pielea din profunzime, având ca rezultat un aspect mult întinerit şi proaspăt.

Profiloplastie – remodelarea conturului feţei fără operaţie

Se corectează aspectul căzut al mandibulei ori bărbia dublă cu injectarea unei substanţe ce conţine cristale de calciu, ce stimulează colagenul, iar, dupa 3-4 luni se observă efectul complet de lifting şi întinerire a feţei.

Lipoaspiraţie

Este una din intervenţiile veterane pentru remodelare corporală rapidă. Grăsimea în exces din zonele de pe corp se aspiră şi se elimină prin intervenţie chirurgicală. Procedura este cerută de persoanele care au de dat jos un procent mare de grăsime.

Mărirea posteriorului

Atenţia acordată acestei zone a cunoscut o creştere impresionantă în 2019 în special prin trendul dat de vedetele de peste ocean. Se doreşte un posterior mai bine conturat, mai rotund şi mai ferm. În trecut, se putea obţine cu proteze de silicon, însă avem acum o intervenţie minim-invazivă, mult mai bine tolerată de organism: remodelarea cu acid hialuronic special creat pentru această zonă.

Rinoplastia medicală şi corectarea nasului fără operaţie

Dacă nu vrem operaţie şi nu avem nici un caz complicat, forma nasului se poate corecta cu ajutorul acidului hialuronic şi al cristalelor de calciu. Este o intervenţie rapidă, nu necesită anestezie, nici perioadă de recuperare. Se poate face în pauza de pranz, spre exemplu, deoarece ulterior nu rămân semne şi nici durere. În doar 10 minute pacientul pleacă acasă cu nasul corectat agreabil, în functie de fizionomie. În cazul în care folosim acid hialuronic rezultatul se menţine între 6 şi 8 luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân