Un chip ingrijit, secretul succesului

Cu cat chipul este mai fru­mos, cu atat mai putin va conta ce se intampla de la gat in jos si de-a lungul circumvolutiunilor ce­rebrale
12.08.2009
Un chip ingrijit, secretul succesului
Un chip ingrijit, secretul succesului

Cine spune ca nu ar trebui sa judecam o carte dupa coperti isi bate gura degeaba. Oamenii de stiinta au demonstrat in repetate randuri ca exact asta facem, in mod absolut inconstient. Cumparam daca ne place coperta. La fel se intampla si in viata de zi cu zi, unde un super look deschide orice usi.

Nici cel mai scump deux-pieces, nici cei mai fabulosi pantofi si nici cea mai im­pecabila manichiura nu ar putea vreodata sa egaleze un chip fru­mos. O spun numeroase studii despre perceptia noastra asupra celorlalti. Mai exact, asupra feme­ilor. De ce e important sa fim frumoase?
 
Frumusete, tinerete, sanatate

Practic, cu cat chipul este mai fru­mos, cu atat mai putin va conta ce se intampla de la gat in jos si de-a lungul circumvolutiunilor ce­rebrale, arata un studiu efectuat recent la University of Indiana, Sta­tele Unite.

Iar antropologii spun ca este vorba despre selectia na­tu­ra­la, caci frumusetea a fost con­si­de­rata dintotdeauna un semn de sa­natate si fertilitate. Asa se explica de ce femeile de varsta medie din tarile dezvoltate folosesc circa 12-20 de produse cosmetice zilnic.

Prea putine kilograme dupa 40 de ani te fac sa pari batrana

Un alt studiu, al British Asso­cia­tion of Aesthetic Plastic Surgeons, sugereaza ca frumusetea e data de trasaturile tineresti. Aesthetic Plastic Surgeons, sugereaza ca frumusetea e data de trasaturile tineresti.

Iar ceea ce confera aspectul imbatranit este lipsa de fermitate a pielii, prezenta ridurilor, pierderea plenitudinii fetei, kilogramele in exces acumulate sub varsta de 40 de ani si kilogramele in minus peste 40 de ani.

Stralucitoare si invingatoare la Oscar

La 33 de ani, Kate Winslet este un exemplu de necon­testat a ceea ce inseamna sa pui pret pe propria frumusete, sa o ingrijesti si sa o pastrezi fara sa ajungi la bisturiu.

Castigatoarea premiului Oscar din acest an pentru cea mai buna actrita, nu a avut nici o problema sa apara pe marile ecrane in scene nud si fara make-up, ceea ce demonstreaza ca este absolut increzatoare in propriul look. Si are toate motivele!

Citeste si Frumusete, direct din farfurie

Kate Winslet

 
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras