Uleiul de ricin folosit pentru gene. Periculos sau nu?

Un nou trend face furori în mediul online: uleiul de ricin pentru creșterea genelor. Dar cât este de bun și sănătos pentru ochi?
  • Publicat:
Uleiul de ricin folosit pentru gene. Periculos sau nu?
Uleiul de ricin: bun sau nu pentru gene?

Am văzut ce impact creează extensiile de gene și cât de multă luminozitate oferă chipului și uneori parcă ne dorim să ajungem să le avem atât de dese și atât de lungi, fără să mai apelăm la genele false sau diverse trucuri cu mascara. În plus, pe rafturile magazielor întâlnim numeroase produse care promit alungirea genelor sau oferirea volumului mult visat, dar nu toate funcționează. Cât este de eficient uleiul de ricin însă? Pentru că în ultima perioadă uleiurile naturale se folosesc ca tratamente pentru piele și păr, câțiva beauty vloggeri promit că acesta ar putea fi răspunsul dorințelor noastre.

Uleiul de ricin, bun pentru gene?

La o mică încercare pe Google, tratamentul pentru gene cu uleiul de ricin produce confuzie, motiv pentru care nici nu mai știm ce să credem, dacă acest ulei vegetal este sau nu sănătos. Din păcate (spun din păcate pentru că speram să se găsească într-un final un produs natural care să ajute la alungirea genelor) sau din fericire (pentru că nu este nevoie să riscăm testând astfel de produse), medicii dermatologi care au abordat acest subiect ne lămuresc: răspunsul este categoric NU.

Mai exact, nu există dovezi științifice care să demonstreze că uleiul de ricin ajută genele să crească mai lungi, mai dese. Persoanele care au testat acest ulei vegetal au avut parte doar de o iluzie optică sau cel puțin noi am avut parte, cei care au admirat rezultatul. Acest produs funcționează exact ca un balsam pentru păr: protejează firul de păr și dă senzația că poate crește mai lung.

Dacă nu ești convinsă că acest ulei nu este potrivit pentru gene, medicii dermatologi avertizează că acesta poate bloca glandele ochilor, iar astfel pot apărea chisturile. Dacă te confrunți cu eczemă, piele sensibilă sau alergii, nu folosi uleiul de ricin, mai ales pe gene sau zona ochilor. Orice iritație se poate agrava.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân