Trucul ieftin care îți redă strălucirea părului. Cum să ai un păr strălucitor, sănătos și ușor de descurcat

Din fericire, există un truc simplu, ieftin și accesibil care îți poate reda strălucirea părului la fiecare spălare: apa rece.
04.07.2022
Trucul ieftin care îți redă strălucirea părului. Cum să ai un păr strălucitor, sănătos și ușor de descurcat
Foto: profimedia Trucul ieftin care îți redă strălucirea părului. Cum să ai un păr strălucitor, sănătos și ușor de descurcat

Pe timpul verii ne preocupă sănătatea părului, mai ales că este expus razelor soarelui, nisipului și mai ales apei mării sau clorului din piscină. În plus, schimbările de temperatură pot afecta și ele firul de păr și îi pot schimba structura și aspectul. Din fericire, există un truc simplu, ieftin și accesibil care îți poate reda strălucirea părului la fiecare spălare: apa rece.

Cât de bună este apa rece pentru sănătatea părului?

Apa rece poate reda strălucirea firului de păr, dar pentru a înțelege exact cum funcționează îți vom explica pas cu pas. Înainte de toate, trebuie să știi că părul este alcătuit din trei părți. Centrul, care este acoperit de cortex, adică stratul de mijloc care conține proteine de keratină și cuticula, care acoperă cortexul.

Cuticula este alcătuită din celule plate care se deschid și se închid. De exemplu, fie că este deschisă sau închisă, aceasta are un impact direct asupra aspectului părului. Mulți factori pot influența acest lucru, de la factorii geneticii, până la cei externi care sunt dați de temperatura apei.

În timp ce apa caldă deschide cuticula, cea rece are un efect opus. Din acest motiv, ideal este să-ți clătești părul cu apă rece pentru a închide cuticula și pentru a lăsa un aspect neted firului de păr. În plus, acest truc redă strălucirea părului și nu îndepărtează uleiurile naturale.

Un alt motiv pentru care apa rece ajută la redarea strălucirii părului este dat de faptul că apa caldă sau chiar fierbinte poate dezechilibra pH-ul părului. Mai mult, dacă-ți clătești părul cu apă rece îți va fi mult mai ușor să îl descurci la pieptănare și nu va mai avea acel aspect electrizant.

Recomandare video
Dr. Răzvan Stavri, SANADOR: cum se tratează eventrația sau hernia incizională