Sânii lăsaţi pot redeveni frumoşi ca înainte de naştere. Iată cum!

Orice femeie ştie că naşterea şi alăptarea pot afecta negativ forma şi fermitatea sânilor. Pentru corectarea efectului de „sani lăsaţi”, cea mai bună soluţie este ridicarea acestora cu ajutorul mastopexiei.
30.10.2014
Sânii lăsaţi pot redeveni frumoşi ca înainte de naştere. Iată cum!

Orice femeie ştie că naşterea şi alăptarea pot afecta negativ forma şi fermitatea sânilor. Pentru corectarea efectului de „sani lăsaţi”, cea mai bună soluţie este ridicarea acestora cu ajutorul mastopexiei.

“Fiind o procedură din ce în ce mai populară printre mămici, dar şi printre femeile între 38-45 de ani, ale căror ţesuturi nu mai au fermitatea din tinereţe şi ajung să aibă un aspect neplăcut, mastopexia poate restabili fermitatea sânilor, poate corecta poziţia lor fără a mari sau reduce prea mult dimensiunile şi poate repoziţiona şi micşora areola”, declară chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic in cadrul clinicii Metamorphosis Center.

Cauzele lăsării sânilor

  • factorii genetici, precum calitatea pielii: unele femei au o piele mai fermă decât altele.
  • sarcinile şi alăptarea influenţează mult atât pielea sânilor, cât şi forma şi greutatea acestora
  • oscilaţiile în greutate
  • mărirea sânilor cu ajutorul unui implant de silicon
  • modificările hormonale
  • vârsta
  • purtarea sutienelor inadecvate

Cum previn lăsarea sânilor?

În primul rând, evitaţi oscilaţiile bruşte în greutate şi încercaţi să vă menţineţi o greutate corporală constantă. Apoi, pe toată perioada cât sunteţi însărcinată mâncaţi sănătos şi faceţi exerciţii fizice regulate astfel încât să nu luaţi foarte multe kilograme în plus. 
Reduceţi pe cât posibil expunerea la soare şi la ultraviolete deoarece acestea pot afecta considerabil pielea sânului, făcând-o din ce în ce mai puţin elastică, determinând ulterior „prăbuşirea” lor.

Alegerea sutienului este la fel de importantă în prevenirea lăsării sânilor, aşa că vă recomand să purtaţi doar sutiene ergonomice, potrivite formei şi mărimii sânilor” ne sfatuieşte chirurgul estetician.

Ce presupune intervenţia de mastopexie

Dacă sânii sunt mari şi s-au lăsat, ridicarea acestora este mai mult decât necesară, iar în urma intervenţiei de mastopexie vei rămâne doar cu o cicatrice discretă, procedura bazându-se pe recalibrarea areolei şi a mamelonului pentru a redobândi forma dorită. În general, excesul de piele rezultat este înlăturat pentru ca sânii să rămână fermi şi cu un aspect cât mai natural.
„De multe ori, doamnele care vin pentru mastopexie aleg să o combine cu augumentarea mamară cu implante, deoarece ridicarea sânilor aduce cu sine şi o uşoară micşorare a acestora”, ne mărturiseşte chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.

Operaţia de mastopexie se realizează sub anestezie generală intravenoasă, iar înainte de efectuarea acesteia sunt necesare analize de sânge, radiografie pulmonară şi mamografie sau ecografie mamară.

Vindecarea plăgilor se face în 2-3 săptămâni de la operaţie, iar aspectul acestora va continuă să se îmbunătăţească până la un an de la operaţie, când se încheie procesul de cicatrizare.  Forma finală a sânilor se obine în aproximativ 2-3 luni de la operaţie, când pielea se adaptează noii poziţii a glandei mamare, iar edemele (umflăturile determinate de traumatizarea ţesuturilor) dispar.
Costul unei intervenţii de ridicare a sânilor este de 2.200 euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
10 utilizări ale amidonului alimentar
10 utilizări ale amidonului alimentar
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină