Purtarea sutienului: periculoasa pentru sani?

Avand sanii sustinuti intr-un sutien potrivit, vei avea parte de mai mult confort si o imagine pozitiva din punct de vedere estetic.
Purtarea sutienului: periculoasa pentru sani?
Purtarea sutienului: periculoasa pentru sani?

"Am auzit de mult ori ca purtatul sutienului in timpul serviciului, a scolii, dar mai ales in timpul liber dauneaza sanatatii sanilor. As vrea sa stiu daca e adevarat si care sunt riscurile in acest caz. Multumesc, Stefania."

Purtarea unui sutien este uneori recomandata, iar alteori de evitat, depinde insa de situatia in care te afli. Astfel, pe timpul zilei, la serviciu sau la scoala sutienul nu afecteaza sanatatea sanilor, deci il poti purta fara griji. In plus, atunci cand faci sport, sutienul trebuie sa fie un accesoriu de nelipsit!

Sanii, contrar altor opinii, nu sunt formati din muschi! Ei sunt constituiti, in mare parte, din tesuturi grase, in interiorul carora se gasesc glandele mamare. Acestea sunt sustinute de piele si de fibre care patrund in interiorul acestor glande, si de muschii pectorali, situati chiar sub sani.

Din acest motiv, actiunea de sustinere naturala a sanilor este de cele mai multe ori limitata de gravitatie si astfel, insuficienta. Asa ca, pentru o buna sustinere, se impune purtarea sutienului.

Astfel, mai ales in momentele in care faci sport, miscarile corpului suprasolicita tesuturile sanilor. In plus, avand sanii sustinuti intr-un sutien potrivit, vei avea parte de mai mult confort si o imagine pozitiva din punct de vedere estetic.

Afla mai multe despre purtarea sutienului si sanatatea sanilor aici:

Tu stii ce sutien ti se potriveste?
Sani mai frumosi, fara bisturiu
Cum sa previi cancerul de san?

In schimb, pe timpul noptii este mai bine sa iti dai jos sutienul. Unii specialisti atrag atentia ca purtarea sutienului mai mult de 12 ore pe zi creste riscul aparitiei durerilor, nodulilor sau chiar cancerului la san.

De asemenea, sutienele cu sarma sunt categoric de evitat, intrucat exercita o presiune prea mare asupra sanilor provocand leziuni sau chiar hematoame.

Citeste si Sani prea mari! Ce e de facut?

Sfaturi de frumusete 100% blonde
Sfaturi de frumusete 100% blonde