Nu mai dormi în această poziție – ți se turtesc sânii!

Aceste poziții de dormit aplatizează sânii. Evită-le dacă vrei să ai un bust atrăgător!
  • Publicat:
Nu mai dormi în această poziție - ți se turtesc sânii!
Sursa foto: Shutterstock

Anumite poziții de dormit ar putea să îți afecteze forma frumoasă a sânilor. Chiar dacă la majoritatea femeilor sânii se dezvoltă între 10 și 18 ani, sunt cazuri în care aceștia pot crește chiar până la 20 sau 30 de ani. De aceea se impune multă atenție și grijă pentru a le păstra frumusețea și fermitatea mai mult timp.

Dincolo de durerile de umeri și de gât pe care le pot provoca, afecțiuni ale coloanei sau pur și simplu zile proaste, anumite poziții de dormit determină pierderea elasticității pielii care acoperă sânii.

Poziții de dormit care afectează forma sânilor

Una dintre pozițiile de dormit cele mai comune, dar și cel mai puțin benefică pentru sâni este dormitul pe burtă, cu fața în jos, deoarece în câțiva ani le va schimba forma. E adevărat însă că o influență în acest sens o are și duritatea saltelei.

Și dormitul pe o parte, în poziție laterală, este periculos pentru sâni, provocând în timp pierderea fermității. Practic, în timpul somnului sânii atârnă, iar ligamentele care îi susțin se întind. De aceea, dacă îți place să dormi astfel, e indicat ca în timpul nopții să dormi cu o pernă sub sâni care să le ofere suportul necesar.

Nici poziția ghemuit, cu genunchii la piept, nu este indicată, din același motiv al lăsării sânilor.

Cea mai sigură poziție este dormitul pe spate, întrucât greutatea sânilor este pe deplin susținută, fapt ce reduce lăsarea acestora. De asemenea, pentru a combate cât mai eficient efectul de lăsare a sânilor, e bine să porți în timpul somnului o bustieră, mai ales dacă ai sânii voluminoși.

Intervenții care ajută la ridicarea sânilor

În cazul în care faptul este deja consumat, mastopexia este procedura estetică chirurgicală ce ajută la conturarea și ridicarea sânilor lăsați, la restabilirea fermității acestora și la corectarea poziției sânilor.

Pierderea elasticității pielii, efectele gravitației, sarcina, alăptarea, procesul de îmbătrânire și fluctuațiile în greutate sunt toate modificări comune apărute în intervalul 20-40 de ani, atunci când sânii își pierd aspectul inițial.

„Ridicarea sânilor este o intervenție frecvent întâlnită în rândul femeilor, deoarece oferă un aspect mai tânăr sânilor, pe care niciun exercițiu fizic sau tratament medical nu îl poate produce”, menționează chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Operația presupune o „rearanjare” a țesutului mamar și eliminarea excesului tegumentar, fapt ce determină fermitatea sânului prin strângerea pielii. Operația de ridicare a sânilor poate reduce și dimensiunile areolei.

Intervenția de ridicare a sânilor se realizează prin 3 variante, stabilite de medicul chirurg în funcție de caracteristicile pacientei:

  • incizie în jurul mamelonului, potrivită sânilor cu grad de lăsare minim sau mediu;
  • incizie în jurul mamelonului și de la mamelon în jos, prin care se îndepărtează surplusul de piele de sub sân;
  • incizie în formă de ancoră, ce înconjoară mamelonul și coboară spre pliul de sub sân.

Mastopexia se face sub anestezie generală intravenoasă și durează maximum 3 ore.

În următoarele 10-14 zile după operație, pacienta poate să aibă un anumit disconfort care poate fi ameliorat medicamentos. Edemul și echimozele se retrag în 10-14 zile, timp în care se îndepărtează și firele.

Tot în acest timp nu sunt recomandate anumite poziții de dormit, cum ar fi poziția pe burtă, nici băile fierbinți (este permis dușul călduț), expunerea la solar sau activitățile fizice intense.

Fumatul trebuie evitat în primele săptămâni după operație întrucât împiedică oxigenarea corectă a sângelui și, în consecință, întârzie vindecarea. Pacienta trebuie să poarte o bustieră specială minimum o lună, zi și noapte, iar purtarea sutienului cu sârmă trebuie amânată cel puțin 3 luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân