Noaptea modei la Roma: Vogue Fasion’s Night Out

Vogue Fasion’s Night Out, un eveniment organizat de revistele Vogue din 17 tari, a insemnat magazine deschise pana spre dimineata, petreceri cu DJ, bautura si gustari, demonstratii de machiaj si, evident, showuri de moda strazii.
16.09.2011
Noaptea modei la Roma: Vogue Fasion’s Night Out
Noaptea modei la Roma: Vogue Fasion’s Night Out
Ca o celebrare a sfarsitului saptamanii modei de la New York, Roma a fost azi noapte scena unei noi expresii fashioniste. Vogue Fasion’s Night Out, un eveniment organizat de revistele Vogue din 17 tari, a insemnat magazine deschise pana spre dimineata, petreceri cu DJ, bautura si gustari, demonstratii de machiaj si, evident, showuri de moda strazii.
Rafinati si eleganti, italienii au luat cu asalt stradutele din centrul Romei fara sa tina seama ca in imbulzeala creata domanele se mai dezechilibrau din pricina tocurilor inalte sau ca domnilor le era calcata in picioare pielea scumpa a mocasinilor.

Clasici sau fistichii, tineri sau mai in varsta, si mai ales in ciuda crizei si a imposibilitatii de a gasi vreun loc de parcare pe o arie de cativa km, cu totii s-au inarmat cu voie buna si au ciocnit cate un pahar in magazinele brandului preferat.

Dolce & Gabbana, Gucci, Valentino, Versace, Alberta Ferretti, Furla, Jimmy Choo
– iata cateva locatii aflate in topul preferintelor vizitatorilor de azi-noapte judecand dupa inghesuiala dinauntru si in care nu mai puteai indesa nici macar un varf de sanda.

Nu mai vorbim de Zara, GAP si H&M in care s-au dat adevarate batalii, ca in vremea asocierii acestuia din urma cu brandul Lanvin. Iar in incinta Levi’s s-a amenajat un adevarat club ad-hoc. Fericirea clientilor a fost creata, pesemne, de un cumul de factori ce au constituit atmosfera propice unui raid prin magazine: ora accesibila, la care nimeni nu se mai afla la serviciu sau la cursuri – dupa caz, distractiile, atitudinea deschisa si prietenoasa a staff-ului din magazinele de lux in care oamenii obisnuiti se simt usor stingheri daca intra in mod normal si, nu in ultimul rand, perioada reducerilor in care ne aflam.
De pe lista invitatilor la eveniment nu au lipsit, desigur, celebritatile, dupa cum a declarat redactorul sef al Vogue Italia, Franca Sozzani, amintind ca aceasta a fost pentru prima data cand Vogue Fasion’s Night Out s-a organizat si la Roma. In anii precedenti, singurul oras din Italia in care s-a organizat Vogue Fasion’s Night Out a fost Milano. Cu siguranta evenimentul a fost, dupa cum l-a descris Franca, „O ocazie pentru lumea modei de a-si deschide portile catre oras, implicand pentru al treilea an Milano si pentru prima data Roma intr-o mare petrecere, aducand laolalta pulicul si stilistii, designerii si celebritatile”.


O atmosfera placuta, de sarbatoare, in care toate partile implicate au avut de castigat: pe de-o parte magazinele deschise unei afluente asa mare de potentiali clienti, clientii la randul lor pentru ca au avut parte de o noapte de pomina (nu ca in alte zile italienii nu ar sti sa se distreze si fara vreun motiv special), precum si restaurantele din zona care au bucatarit si incasat note de plata pana cand valurile de petrecareti au disparut cu totul.

Seria Vogue Fashion’s Night Out a inceput pe 6 septembrie in Rusia, a continuat pe 7 septembrie in Spania, pe 8 septembrie in Australia, Germania, Franta, Corea, Mexic, Portugalia, Marea Britanie si Brazilia, pe 10 septembrie in India si Taiwan, 11 septembrie in China, iar Grecia si Turcia pe 15 septembrie. Japonia este singura exceptie care va organiza evenimentul la distanta de celelalte tari, pe 5 noiembrie, din respect fata de victimele tsunamiului.

Citeste si: Tendinte toamna 2011: Dincolo de blitzuri

Foto: Diana Suciu, Vogue Fasion’s Night Out
Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cum sa te pazesti de rozacee
Cum sa te pazesti de rozacee
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac: metode eficiente de a ne menține creierul sănătos