Menţine transpiraţia sub control cu…botox!

Odată cu sosirea verii, începe şi agravarea problemelor legate de transpiraţia excesivă.
  • Publicat:
Menţine transpiraţia sub control cu...botox!

Odată cu sosirea verii, începe şi agravarea problemelor legate de transpiraţia excesivă.

În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerţ nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpiraţia şi, odată cu aceasta, mirosul neplăcut.

Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă şi întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă.

Transpiraţia sau secreţia sudorală este un proces natural şi vital ce menţine temperatura normală a organismului, dar contribuie şi la hidratarea pielii. Secreţia este controlată de sistemul nervos, aşadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpiraţia excesivă, ci şi emoţiile, stările de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroză sunt în primul rând axilele, palmele, tălpile, dar şi faţa.

Cum să menţii axilele uscate întreagă vară

Una dintre cele mai eficiente metode de a ţine sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice. Botoxul sau toxina botulinică este o proteină naturală, purificată, care blochează pentru un anumit timp secreţia glandelor sudoripare din zona unde este injectată.

„Substanţa este aprobată pentru a controla transpiraţia excesivă la nivelul axilei şi al palmelor. Injectarea se face în cabinet, durează aproximativ 10 minute şi nu există nicio restricţie în activitatea de după intervenţie. Procedura presupune injectarea unor cantităţi mici de toxină botulinică în piele, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpiraţia. Numărul de injectări depinde de zona care se doreşte tratată”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboş.

Injectarea în palme sau în picioare poate fi în unele cazuri mai dureroasă, iar atunci se poate folosi anestezia locală. Efectul injectărilor se observă în două până la 14 zile, iar rezultatul durează şase-opt luni. Aşadar, injectările cu toxină botulinică nu tratează definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor apărea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficientă terapie nechirurgicală în formele localizate de hiperhidroză.

Tratamentul cu toxină botulinică nu este indicat persoanelor care suferă de afecţiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor însărcinate şi femeilor care alăptează. Intervenţia nu este dăunătoare pentru organism fiindcă are efect pe zone restrânse, limitate şi nu conduce la acumularea de toxine în organism. Preţul injectărilor cu toxină botulinică pentru axile sau palme este de 500 de euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”