6 curiozități despre sâni. Sigur nu știai asta despre bustul tău!

Știai că femeile din Marea Britanie au cei mai mari sâni din Europa? Descoperă 6 curiozități despre sâni.
  • Publicat:

Multe femei trăiesc cu impresia că ştiu totul despre bustul lor. Şi domnii au senzaţia că nimic nu ar putea să îi surprindă referitor la piept.

Însă există câteva curiozități despre sâni de care cu siguranţă nu ai auzit. Descoperă-le mai jos!

Sânii au dimensiuni diferite

Nu există sâni cu dimensiuni identice, ci doar sâni care par că au dimensiuni identice! La aproximativ 80% dintre femei, sânul stâng este uşor mai mare decât cel drept. De asemenea, un sân de mărime medie cântăreşte între 400 și 500 de grame şi are aproximativ 1% din greutarea corporală a unei femei.

Un punct comun al sânilor tuturor femeilor este că toţi au mici umflături pe areolă, în jurul mamelonului. Acestea se numesc glandele Montgomery, iar rolul lor nu a fost stabilit cu certitudine, dar se pare că ar fi acela de a lubrifia zona mamelonului.

Curiozități despre sâni: ce se întâmplă cu sânii dacă ne îngrășăm

Sânii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din ţesut adipos, glande mamare şi colagen (responsabil pentru fermitatea bustului).

Odată cu trecerea anilor şi înaintarea în vârstă, organismul produce din ce în ce mai puţin colagen, iar în locul lui se formează depozite de grăsime, ce grăbesc lăsarea sânilor. În plus, dacă ne îngrăşăm 1 kilogram, sânii se măresc, conform unor studii, cu 20 de grame.

Cei mai mari sâni naturali din lume 

Conform Cărţii Recordurilor, cei mai mari sâni din lume cântăresc 58 de kilograme, au un diametru de 1 metru şi îi aparţin lui Annie Hawkins-Turner, o femeie de culoare din America.

De asemenea, femeile din Marea Britanie au cei mai mari sâni din Europa şi peste jumătate dintre acestea poartă cupa D la sutien, conform rezultatelor unui studiu realizat de o companie renumită de lenjerie intimă. Cei mai mici sâni se pare că îi deţin femeile din Italia, unde peste 68% dintre ele poartă cupa B la sutien.

Sânii au erecţie

Sânii sunt fruntaşii zonelor erogene ale corpului uman, motiv pentru care atunci când sunt stimulaţi manual (1% dintre femei pot ajunge la orgasm doar prin stimularea manuală a sânilor) devin mai drepţi, mai fermi şi îşi pot mări volumul cu până la 25% în timpul preludiului şi al actului sexual, datorită modificărilor hormonale care se produc în organism (oxitocina este produsă într-o cantitate mai mare).

Prima operaţie de mărire a sânilor

La  începutul secolului al XIX-lea, în Franţa, a avut loc prima operaţie de mărire a sânilor, iar implantul primit de pacientă a fost unul cu grăsime. Înainte să se descopere implanturile de silicon s-au făcut încercări cu tot felul de obiecte, care mai de care mai ciudate: cartilaj de bou, mingi de sticlă, poliester, cauciuc. Bineînţeles, rezultatele au fost dezastruoase.

În momentul de faţă, se pare că 70% dintre femeile din întreaga lume îşi doresc să aibă sânii mai mari. Recordul mondial pentru cei mai mari sâni siliconati îi aparţine unei actriţe de filme pentru adulţi, care s-a operat de nouă ori şi are în sâni aproape 4 litri de silicon.

Sânii bărbaţilor pot avea lactaţie

De cele mai multe ori lactaţia în cazul bărbaţilor apare ca efect secundar în urma tratamentelor cu hormoni feminini, a anumitor afecţiuni. Unii cercetători susţin faptul că doar bărbaţii cu o hipersecreţie de prolactină pot alăpta, în timp ce alţii sunt convinşi că orice tătic o poate face dacă îşi doreşte.

Este cunoscut faptul că şi bărbatii au glande mamare funcţionale, însă ceea ce diferă este secreţia hormonală. Dacă la femei producţia de prolactină se declanşează în urma naşterii, la bărbaţi s-a constatat că pot produce lapte doar dacă le este stimulat mamelonul, existând astfel de cazuri în care tatăl a ajutat mama la alăptarea bebeluşului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”