Ce se întâmplă cu pielea și părul dacă nu bei destulă apă

30.09.2020
Ce se întâmplă cu pielea și părul dacă nu bei destulă apă
Ai pielea uscată și ridată Consumul excesiv de zahăr se poate vedea pe chipul tău. Din cauza unei reacții care duce la producția unor compuși ce afectează colagenul și elastina, pielea ta se va resimți și va avea un aspect tern, îmbătrânit și ridat.

Deshidratarea este o problemă foarte frecventă, însă mulți oameni nici măcar nu își dau seama că se confruntă cu ea, mai ales în lunile reci de toamnă și iarnă, când senzația de sete este aproape absentă. În schimb, în timpul verii, căldura ne determină să bem mai multă apă, deci organismul are un „sistem de alarmă” prin care ne atenționează când nivelul de hidratare este scăzut.

Deshidratarea acută se manifestă prin oboseală, moleșeală, confuzie, amețeală, tulburări de vorbire și de concentrare, însă poate avea repercusiuni și asupra pielii și părului.

Ce efecte are deshidratarea asupra pielii

Nu știi dacă bei destulă apă? Fii atentă la următoarele semne care apar pe piele:

Ce efecte are deshidratarea asupra părului

Consumul redus de apă are efecte negative și asupra părului. O persoană deshidratată prezintă următoarele semne:

Câtă apă trebuie să bei

Pentru a avea o piele luminoasă, hidratată și un păr strălucitor trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă zilnic, indiferent de anotimp (chiar mai mult în timpul verii, când pierzi apă prin transpirație).

Lichidele pot proveni atât din apă, cât și din fructe, legume, supe. Totuși, este de evitat consumul excesiv de lichide diuretice (peste 3 cești) de cafea, ceaiuri, alcool și sucuri acidulate îndulcite, precum și alimentele foarte sărate.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos