De ce să înlocuiești balsamul de buze cu uleiul de buze?

Iată câteva motive pentru care să renunți la balsamul de buze și să optezi pentru uleiurile de buze.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce să înlocuiești balsamul de buze cu uleiul de buze?

În această perioadă, cel mai probabil nu doar că te-ai confruntat cu iritațiile produse de purtarea măștii de protecție și apariția acneei, ci și cu buzele uscate. Din fericire, există pe piață numeroase produse pentru buze care hidratează și oferă un aspect catifelat însă, experții sugerează să ne îndreptăm atenția spre un alt produs care ne va schimba complet aspectul buzelor.

Adio balsam de buze!

Este vorba de uleiurile pentru buze, care penetrează pielea mult mai bine decât balsamurile tip stick sau cele cremoase. În general, acestea sunt compuse din ingrediente precum ceară (în special de albine), petrolatum, unt de shea și/sau lanolină, care protejează și hrănesc pielea, dar efectul este unul temporar.

Din acest motiv, este posibil să devii dependent de acest produs, deoarece trebuie să-l reaplici constant. Pe de altă parte, uleiurile de buze sunt compuse din uleiuri din ingrediente precum migdale, măsline, jojoba, cocos, avocado, ricin, iar pentru că sunt ingrediente naturale conțin acizi grași, vitamine și antioxidați. Așadar, sunt mult mai hidratante și o opțiune mai sănătoasă pentru buze.

O diferență principală între uleiurile pentru buze și balsamurile de buze ține de senzația cremoasă pe care cele din urmă o lasă. Uleiurile de buze au o consistență mai densă care permite penetrarea în profunzime a pielii, iar aceasta poate beneficia de toate ingredientele naturale și toate straturile se pot hidrata.

Cum să obții o hidratare intensă a buzelor

Nu uita că pentru efecte vizibile, așa cum îngrijești pielea cu atenție și urmezi anumiți pași, același lucru trebuie să faci și cu buzele. O dată sau de două ori pe săptămână este esențial să aplici un scrub, ideal din produse naturale, care să îndepărteze celulele moarte și să ofere un aspect catifelat. După acest proces, aplică uleiul de buze pentru o hidratare intensă și lasă-l să acționeze pe timpul nopții.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
15 semne că ai grave probleme cu igiena
15 semne că ai grave probleme cu igiena
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân