5 reguli de frumusete pe care ar trebui sa le incalci

Cinci reguli de frumusete pe care poti sa poti incalca fara nici un fel de remuscari.
  • Publicat:
5 reguli de frumusete pe care ar trebui sa le incalci
5 reguli de frumusete pe care ar trebui sa le incalci

Incalcam reguli toata viata. Pentru ca decat sa fim constranse de ele, mai bine facem lucrurile sa aiba sens si ne pastram astfel mai multe optiuni. Iata asadar cinci reguli de frumusete pe care poti sa le incalci fara nici un fel de remuscari.

1. Fondul de ten trebuie aplicat pe toata fata

Uita ce ai invatat din reviste sau de la make-up artisti. Pentru ca nu, nu e neaparat sa-ti dai cu fond de ten pe tot chipul pentru a crea un look impecabil. Pielea ta poate sa arate ca in cea mai buna zi chiar si atunci cand aplici fond de ten numai pe zonele unde pielea este rosiatica sau ai alte imperfectiuni.

Acopera, asadar, cu fond de ten doar centrul fetei: nas, buza superioara si putin pe frunte si doar daca e nevoie pe linia maxilarului si cea a parului.

2. Pentru a-ti gasi nuanta perfecta pentru rujul de zi cu zi, aceasta trebuie sa se potriveasca cu restul machiajului

Pentru a identifica culoarea cea mai buna pentru rujul tau de baza, ar trebui sa iti stergi tot restul machiajului. Aplica apoi ruj in nuante neutre: maro-roziu, roz nud, roz trandafiriu, ciocolatiu, rosu purpuriu.

Culoarea care arata cel mai bine pe fata ta curatata este rujul pe care ar trebui sa il porti in fiecare zi. Pentru a-ti achizitiona si alte rujuri, intoarce-te la culoarea de baza deja aleasa si alege nuante din aceeasi familie.

3. Intotdeauna asorteaza nuanta fardului cu culoarea ochilor

Celor mai multe femei li s-a spus la un moment dat ca ar trebui sa isi asorteze fardul cu culoarea ochilor. Facand acest lucru insa, nu iti pui deloc in valoare ochii. Tocmai de aceea ar trebui sa alegi nuante care sa contrasteze cu ochii tai.

Nuantele de pruna, liliac si verde inchis arata uimitor pe ochii albastri. Daca ai ochii verzi, alege culori nisipoase si maro auriu. Ochii caprui sunt insa exceptia de la regula. Decat sa alegi nuante contrastante, mai bine ramai la nuantele din aceeasi familie de culoare precum ochii tai.

4. Fardul sclipicios e doar pentru seara

Fardurile sclipicioase sunt potrivite oricand si nu, nu sunt doar pentru tinere. Sclipiciul reflecta lumina de pe fata si te face sa stralucesti cu toata fiinta. Iar acest lucru este intotdeauna un plus pentru persoanele de 30, 40, 50 de ani. Pentru a face acest lucru sa functioneze, alege culori care iti completeaza tonul pielii, mai degraba decat pe cele contrastante.

Pe ochi incearca ceva neutru precum bej, castaniu sau gri. Pe obraji incearca nuante de roz si trandafiriu. Iar pe buze alege culori nude pe baza de maro sau roz. Moderatia este cheia, asa ca nu purta sclipici in mai mult de doua locuri in acelasi timp. Spre exemplu, daca ti-ai dat cu fard sclipicios pe ochi, pastreaza-ti obrajii mati.

5. Inainte de ruj trebuie sa te dai mereu cu liner

Acest machiaj echivaleaza cu a purta o zi intreaga tocuri inalte. E prea mult. Treci peste liner daca ai buzele definite in mod natural si vrei sa arati cat mai natural. Pentru a realiza un contur mai discret al buzelor, aplica rujul cu o pensula speciala, apoi foloseste aceeasi pensula pentru a umple cu culoare.

Tu ce reguli de frumusete incalci?

 

Citeste si Machiajul mineral sub lupa

                  Intensifica nuanta rujului

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Lasa tatuajul sa vorbeasca despre tine!
Lasa tatuajul sa vorbeasca despre tine!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”