Viţel, varietăţi de carne, plămâni, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 300
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Cistină g 0.16
Valină g 0.797
Fenilalanină g 0.665
Triptofan g 0.149
Treonină g 0.697
Izoleucină g 0.777
Leucină g 1.071
Lizină g 1.388
Metionină g 0.297
Tirozină g 0.396
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.68
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.36
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.91
Colesterol mg 263
Macronutrienți
Apă g 77.59
Aport caloric / Energic total kcal 104
Lipide / Grăsimi (total) g 2.64
Proteine g 18.74
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.221
Fier mg 3.61
Fosfor mg 232
Magneziu mg 8
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 142
Seleniu µg 19.8
Sodiu mg 56
Zinc mg 1.2
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.032
Vitamina B12 µg 2.38
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.131
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.289
Vitamina B6 mg 0.06
Vitamina C mg 34
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal