Viţel, vrăbioară, doar carne slabă separabilă, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet, cu resturile îndepărtate (dintr-o bucată de carne crudă de 195 g) 113
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.74
Acid glutamic g 3.19
Alanină g 1.199
Arginină g 1.186
Histidină g 0.732
Cistină g 0.228
Valină g 1.115
Prolină g 0.842
Serină g 0.756
Fenilalanină g 0.814
Glicină g 1.036
Triptofan g 0.204
Treonină g 0.881
Izoleucină g 0.993
Leucină g 1.605
Lizină g 1.662
Metionină g 0.471
Tirozină g 0.643
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.07
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.34
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.01
Colesterol mg 80
Macronutrienți
Apă g 74.89
Aport caloric / Energic total kcal 116
Lipide / Grăsimi (total) g 3.34
Proteine g 20.17
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.1
Fier mg 0.75
Fosfor mg 211
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.029
Potasiu mg 324
Seleniu µg 8.8
Sodiu mg 91
Zinc mg 2.49
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 1.18
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.26
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.08
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.39
Vitamina B6 mg 0.56
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 14

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă