Viţel, vrăbioară, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet, cu resturile îndepărtate (dintr-o bucată de carne crudă de 195 g) 69
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.896
Acid glutamic g 5.309
Alanină g 1.996
Arginină g 1.974
Histidină g 1.218
Cistină g 0.379
Betaină mg 16.5
Valină g 1.855
Prolină g 1.401
Serină g 1.258
Fenilalanină g 1.355
Glicină g 1.725
Triptofan g 0.34
Treonină g 1.466
Izoleucină g 1.653
Leucină g 2.672
Lizină g 2.766
Metionină g 0.783
Tirozină g 1.07
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.27
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.82
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.55
Colesterol mg 125
Macronutrienți
Apă g 56.96
Aport caloric / Energic total kcal 226
Lipide / Grăsimi (total) g 9.15
Proteine g 33.57
Minerale
Calciu mg 32
Cupru mg 0.099
Fier mg 1.1
Fosfor mg 237
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.038
Potasiu mg 297
Seleniu µg 14.4
Sodiu mg 84
Zinc mg 4.09
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 125.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.42
Vitamina B12 µg 1.32
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.34
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 10.05
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.85
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 15

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice