Viţel, vrăbioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet, cu resturile îndepărtate (dintr-o bucată de carne crudă de 195 g) 80
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.604
Acid glutamic g 4.775
Alanină g 1.795
Arginină g 1.775
Histidină g 1.096
Cistină g 0.341
Betaină mg 15
Valină g 1.668
Prolină g 1.26
Serină g 1.131
Fenilalanină g 1.218
Glicină g 1.551
Triptofan g 0.306
Treonină g 1.319
Izoleucină g 1.487
Leucină g 2.403
Lizină g 2.487
Metionină g 0.704
Tirozină g 0.962
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.73
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.16
Acizi graşi saturaţi (total) g 6.73
Colesterol mg 118
Macronutrienți
Apă g 52.02
Aport caloric / Energic total kcal 284
Lipide / Grăsimi (total) g 17.21
Proteine g 30.19
Minerale
Calciu mg 28
Cupru mg 0.091
Fier mg 1.09
Fosfor mg 220
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.034
Potasiu mg 280
Seleniu µg 13.2
Sodiu mg 80
Zinc mg 3.63
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 113.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.04
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.4
Vitamina B12 µg 1.21
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.3
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.03
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.79
Vitamina B6 mg 0.26
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 14

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice